Da Charlotte skrottede penslerne, opstod magien

”Der skete bare et eller andet, da jeg skiftede retning,” fortæller den lokale kunstner Charlotte Sander, der ikke maler med pensler, men med sine hænder. I hele februar måned udstiller hun i Rødovre Centrum.

Kunstner og rødovreborger Charlotte Sander udstiller måneden ud i Rotunden i Rødovre Centrum

Foto: Christian Valsted

Kunderne i Rødovre Centrum kan i resten af februar måned opleve håndmalet kunst i Rotunden. Bogstavelig talt.

58-årige Charlotte Sander bruger nemlig hænderne, når hendes farverige idéer bliver forvandlet til kunst på lærredet.

”Jeg startede med at bruge pensler, men de tørrede ind, knækkede hurtigt og jeg husker det som om, at jeg købte mig fattig i pensler. Derfor ville jeg prøve noget nyt og i de sidste ni år har jeg udelukkende brugt mine hænder, når jeg laver kunst. Jeg kan skabe et bedre udtryk med mine hænder,” fortæller Charlotte Sander, der er autodidakt kunstmaler.

”Jeg har været på ét malerkursus for at lære teknikker, men det fik jeg ikke meget ud af. I stedet for har jeg set timevis af videoer på Youtube, og det er faktisk på YouTube at jeg har lært at male,” siger Charlotte Sander.

13.000 følger med

Charlotte Sander arbejder til dagligt som sygeplejerske, men hun er gået ned i tid for at udleve drømmen om at blive fuldtidskunstner.

”Det er kunsten jeg brænder for og den fylder mere og mere i mit liv. Jeg har et malerværksted i mit rækkehus på Juelsmindevej, men jeg drømmer om at åbne et lille galleri og på sigt at kunne leve at min kunst,” siger Charlotte, der har malet i 10 år, men først for to år siden begyndte at sælge sine malerier.

På hendes Instragram-profil følger 13.000 personer med i hendes kunstneriske gøren og laden og i resten af februar måned kan du ved selvsyn opleve Charlottes farverige værker i Rødovre Centrum, hvor hendes kunst er udstillet på 2. sal i Rotunden ved indgangen til Fitness World. Der er mulighed for at møde Charlotte Sander ved udstillingen enten den 9. februar fra klokken 15-19 og igen den 26. februar fra klokken 12-15.