Alt på spil: Pendulet svingede Avartas vej

Kim Aabech blev hentet til Avarta for at være afgørende og vigtig i det opbyggende spil. I hjemmekampen mod Marienlyst blev den garvede angriber begge dele, da han scorede det afgørende mål i 1-0 sejren over Marienlyst og holdt fast i bolden i de vigtige momenter.

Alt på spil: Pendulet svingede Avartas vej

Kim Aabech havde et afgørende hoved med i sejren over Marienlyst og greb sin startchance efter en indsats, som blev anerkendt med klapsalver fra publikum.

Kampens betydning mellem de to hold var ikke til at se i fredagens kamp mellem Avarta og Marienlyst, da begge hold var indstillet på at gå efter sejren, selvom begge hold kunne have brugt et kryds i kampen for oprykning.

Avarta havde mest på spil, men var ikke bange for at have bolden og tage temperaturen på kampen, selvom et nederlag havde sendt ’De Grønne’ på en svær oprykningsopgave.

Marienlyst havde samme gameplan, og derfor blev det en underholdende affære trods et enkelt mål, hvor chancerne var der, men den afgørende aktion manglende.

“Havde vi tabt i dag havde det været en svær mission, men dagens sejr skaber en optimistisk stemning i truppen, at vi får de tre point. Jeg er egentlig meget tilfreds med, vi leverer i dag. Vi nyder dagens resultat, for Marienlyst er et af de bedste boldspillende hold, og vi løser stortset opgaven, som vi har snakket om,” fortalte Avarta-træner Benny Gall ovenpå en 1-0 sejren, som gjorde, at Avarta-spillerne faldt hinanden om halsen, da kampens dommer blæste den lige affære af.

Forløsende mål

Målet faldt elleve minutter inde i anden halvleg, hvor Kim Aabech kom først på et indlæg fra Philip Nielsen og headede Avarta i front på et flot hovedstød efter et mønsterangreb, hvor kombinationer flød fra højre mod venstre og højre igen.

Generelt leverede den rutinerede angriber en stjerneindsats, og blev fortjent klappet af banen efter en forbilledlig indsats, hvor han viste præcis, hvorfor Avarta hentede ham fra Værebro i vinterpausen.

Føringen kunne der ikke siges noget til, da Mathias Thorlacius havde tvunget Marienlysts keeper ud i en flot redning før pausen, og Avarta havde været tættest på, men den sidste afleveringen manglende den sidste snert.

Avartas topscorer Mads Walter, som startede på bænken, havde hele Espelunden til at juble fem minutter før tid, da han med en venstrebens afslutning gjorde alt rigtigt for at lukke kampen, blot for at se gæsternes Marcus Sørensen leverer en fantomredning, hvor han dykker ned og en flot håndparade forhindrer Avarta 2-0 målet og bortset fra en forsvarsblunder efter 65 minutter, som tog stolpen, holdt Avarta gæsterne på behørig afstand.

Avartas træner Benny Gall var selvfølgelig lykkelig for sejren, men alligevel var der naturligvis plads til forbedring.

“Det er ikke meningen, at vi skal trække os og sætte bolden på spil. Jeg synes, at vi sætter bolden lidt for hurtigt på spil i stedet for at spille vores spil. Vi forsøger at se nogle ting, der ikke er der, men jeg er naturligvis meget glad for sejren. Det var det vigtigste for os i dag. ”

Resultatet betyder, at Avarta bytter plads med Marienlyst i tabellen og er på tredjepladsen i rækken.

To point foran de fynske gæster og med bedre målscorer.

Næste kamp er ude mod Holbæk den 2. juni.

En kamp, hvor Avarta skal være endnu mere skarpe.

“Vi skal være endnu bedre på bolden, end vi var i dag, og ikke mindst tage bedre vare på chancerne. Vi kender Holbæk og de kender os. Det bliver en tæt kamp, men vi går selvfølgelig efter sejren,” fortæller Benny Gall.