TMS formøbler stort forspring: Må nøjes med uafgjort

Klar TMS-sejr på en halvskidt dag
Foto: Foto Jens Wollesen

Håndbold: TMS Ringsted-kvinderne førte med 16-11 ved pausen mod Ejstrup/Hærvejen – men efter en elendig 2. halvleg var TMS endda heldige med at få uafgjort med fra kampen, som sluttede 28-28.

Natascha Wollesen var en af de eneste TMS’ere, der holdt niveau gennem hele kampen. Foto: Foto Jens Wollesen

Hjemmeholdet fik en glimrende start på opgøret og havde i løbet af fire minutter bragt sin foran 4-1. Det skyldtes ikke mindst en udnyttelsesprocent, der såmænd hed 100 på det tidspunkt, og udekeeper Diana True havde da heller set alt for skarp ud på det tidspunkt.

Ejstrup/Hærvejen kom dog hurtigt bedre med, og det skyldtes ikke mindst de to tidligere ligaspillere Iben Kristensen og Maria Højgaard. Og inden længe havde i særdeleshed i de to sørget for at bringe stillingen på nu kun 8-6.

Der var dog stadig en imponerende effektivitet i Ringsteds offensiv, og da Anne Cathrine Lundbye bankede sit fjerde mål i kassen til 10-6, havde TMS scoret på 10 af 14 angreb..

Den statistik blev imidlertid brat forringet derfra, for derpå brændte de grønblusede såmænd fire gange i de næste fem af angreb – og så var gæsterne for alvor med igen efter et par hurtige mål.

Nu fulgte dog i stedet en fase, hvor værternes forsvar for alvor begyndte at spille. Katrine Thomsen havde flere eminente aktioner, mens også Louise Hansen bakkede glimrende op. Og det – sammen med en Julie Munkø-redning på straffekast – var medvirkende til, at TMS kunne gå til pause foran med solide 16-11.

Alt dét virkede jo meget betryggende set med grønne briller, men det blev der hurtigt gjort noget ved i den første håndfuld minutter af 2. halvleg-

“AC” Lundbye opererer til tider med al for høj risiko i sit angrebsspil, og dette var et af de tidspunkter. Samtidig brændte Rikke Vorgaard også et par pæne chancer fra fløjen.

Og vupti, så stod der blot 17-16 på måltavlen i løbet af fem minutters bold – utroligt nok. Og 20-19 lidt senere.

Hvad der ved pausetide lignede, at TMS var ved at køre Ejstrup/Hærvejen møre, havde nu forvandlet sig til endnu en helt jævnbyrdig kamp. Midtsjællænderne kan åbenbart ikke andet i denne sæson.

Hver gang, Ringsted-pigerne fik åbnet et lille hul på to-tre mål, fik udeholdet lukket hullet igen. Og med et kvarter igen fik midtjyderne for første gang i hele kampen udlignet: 22-22.

Pist væk var det fremragende forsvarsspil, der blev praktiseret i anden halvdel af 1. halvleg, og Julie Munkø i målet fik stort heller ikke fat i noget længere. Samtidig blev der dog også stadig brændt for meget i den anden ende, og på kort og godt dansk var det hele blevet noget værre rod.

Særligt var den gal på højre fløj, og det var både Rikke Vorgaard og Nicoline Vendelbo, der ramte en sort dag : Bare to mål på samlet 11 forsøg, stod de to noteret for.

25-25 stod der med seks minutter tilbage, og hvor det var en aldeles uskøn kamp efterhånden, var det i det mindste stadig jævnbyrdigt.

27-27 hed den med to minutter igen – men hér løb TMS ind i den værst tænkelige hændelse: En to-minutters udvisning (til Katrine Thomsen) – og dermed undertal i resten af kampen.

Og dog udlignede Frida Svingholm til 28-28 til sidst – inden keeper Sofie Andersen reddede i sidste sekund.

Et enkelt point var trods alt bedre end ingenting for TMS – men det duftede af meget mere ved halvtid.