Succesrig tur til Malaga

Håndbold: TMS Ringsteds kvinder er hjemme igen efter en uge i Malaga, hvor den stor på træning i varmen og masser af sociale aktiviteter.

Hele banden samlet til middag. Foto: TMS Ringsted

Hele banden samlet til middag. Foto: TMS Ringsted

Sensommeren har været lun i Danmark, men det er intet at regne i forhold til Spanien, og her opholdt TMS Ringsteds 1. divisionstrup sig sidste uge hos Finca Naundrup.

Her stod den på fire træningspas om formiddagen, inden det blev alt for varmt, dertil flere fysiske træningspas og fitness, padletennis os sociale aktiviteter.

– Det har været en fantastisk uge. Noget af det bedste, jeg har prøvet i mange år, men også en meget intens uge, fortæller en begejstret TMS-træner, Tomas Laursen, efter hjemkomsten søndag.

Tomas Laursen dirigerer på gulvet under træningen. Foto: TMS Ringsted

Han var træt, træneren, for ugen bød også på 30 minutter lange samtaler med samtlige spillere i truppen, så han kender dem lidt bedre og bedre kan arbejde med dem og ved, hvad der rører sig i dem i medgang og modgang.

Træningerne foregik i den gamle hal, hvor porten måtte åbnes for at få lidt frisk luft ind, og her blev der svedt igennem for at få forsvaret på plads til den sæson, der står for døren og starter om lige over to uger.

Fysisk træning udendørs. Foto: TMS Ringsted

Undervejs blev det til en træningskamp mod Costa del Sol Malagas kvinder fra den bedste spanske række, og her vandt værterne 36-28 efter ikke mindst en hvirvelvindsstart, hvor de blæste de danske gæster omkuld, inden de rejste sig nogenlunde igen.

Men så glade var Costa del Sol Malaga for kampen, at de gerne ville møde TMS igen en anden gang, og ordet "venskabsklub" blev også nævnt.

– Vi er kommet igennem en masse ting, og vi står stærkere nu end vi gjorde på samme tidspunkt sidste år. De andre hold skal være gode for at slå os, siger Tomas Laursen.

Den nye sæson starter altså lørdag den 10. september hjemme mod EH Aalborg, og det er to formodede tophold, der allerede mødes der.

TMS Ringsted drømmer om at gøre det lidt bedre den kommende sæson end sidste år, og det betyder direkte oprykning, men så skarp er ambitionen dog ikke i erkendelse af, at tre-fire andre klubber formentlig også gerne vil kigge den vej. Blandt andet Aalborg, men også Roskilde og Bjerringbro ventes at lege med i toppen.

Inden det går løs i 1. division skal TMS-kvinderne i aktion på lørdag eftermiddag, når Herning-Ikast kommer til 1/8-finale i pokalturneringen. Her spiller et par tidligere TMS-piger i skikkelse af Simone Petersen og Trine Mortensen. Sidstnævnte har Tomas Laursen selv haft i folden i TMS, mens Simone (25 år på søndag) forlod klubben for mange år siden som teenager.

sporten.db-sn.dk