Stigende opbakning til nybyggeri

Ringsted: Slutspurten i beslutningsprocessen frem mod en ny sygehusstruktur i Region Sjælland er i gang, og bedømt ud fra onsdagens borgermøde i Ringsted Kongrescenter, er der stigende opbakning til et nybygget hovedsygehus på en bar mark i udkanten af Ringsted, Næstved eller Roskilde.

Fem ud af seks partier i regionsrådet var repræsenteret på borgermødet, der var arrangeret af de lokale partiforeninger og tiltrak omkring 200 tilhørere.

– Vi gik til valg på, at et nyt hovedsygehus skulle bygges på en bar mark, og det holder vi fast ved. Dermed undgår vi også de gener, som en udbygning af sygehuset i Køge vil medføre, sagde Christian Wedell-Neergaard (K).

Han påpegede samtidig, at Køge-modellen, i lighed med Næstved-modellen, har den svaghed, at den placerer et akutsygehus i Holbæk, hvor der ikke er det optimale befolkningsgrundlag for et sygehus med akutfunktioner.

Også Flemming Stenild (SF), Daniel Nørhave (DF) og Timo Jensen (V) bakkede op om et nybygget hovedsygehus på en bar mark, mens Søren Eriksen (S) holdt kortene tæt indtil kroppen under debatten.

– Jeg må sige, at der i løbet af det seneste halve år er flere og flere argumenter, der taler for et nybygget hovedsygehus, sagde Flemming Stenild, der er SF's gruppeformand i regionsrådet og formand for regionens udvalg for sygehuse og sygehusplanlægning.