Sol og flot fremmøde gjorde Bedsted Vingård til Ringsteds Bordeaux

Lørdag var der åben vingård hos Bedsted Vin. Vinbonde Kim Møllebro Hansen glædede sig over fremmødet og det flotte vejr.

Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

Fuld sol, næsten 24 grader og flot fremmøde.

Sådan kunne de tre fine f'er lyde om lørdagens åbne vingård i Bedsted, der næsten føltes som at være landet til vinsmagning i Bordeaux.

Klokken lidt over 10 var vinbonde Kim Møllebro Hansen allerede i gang med at vise den første flok gæster rundt på vinmarkerne, hvor hvide og røde druer glinsede i den varme sensommersol.

Og det var med et smil og fortælleglæde, der sagtens kunne matche solstrålerne.

– Jeg har været meget spændt på fremmødet på grund af corona og statsministerens seneste stramning. Som det første er det gode vejr jo fremmende for alt muligt og så er vi jo udenfor, men vi begyndte klokken 10, og der har været over 20 mennesker indtil videre, sagde vinbonden efter første rundvisning og slog så fast:

– Vi er meget positivt overraskede over fremmødet og gør selvfølgelig alt for at overholde retningslinjerne.

Thure Holm syntesm, vinen var fremragende. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

Det var ikke bare på grund af coronasituationen, Kim Møllebro Hansen havde været lidt smånervøs for arrangementet.

Allerede før statsministerens pressemøde fredag eftermiddag havde der nemlig været noget, som udgør en langt større frygt for en vinbonde: Frost.

– Fredag morgen var temperaturen nede på minus tre graders frost, og det kan altså tage livet af druerne, så jeg var selvfølgelig spændt på, om de klarede den, sagde Kim Møllebro Hansen, inden han måtte til baren hos Preben »Trædejer« Christensen, hvor de første gæster stod klar til vinsmagning, selvom klokken var lidt i formiddag.

Ingen spytten ud

Ingen af gæsterne spyttede ud, som man ellers gør for ikke at få for mange promiller under vesten.

Det var nok ikke corona, der gjorde udslaget, men ren og skær nydelse. De fleste så ud til at nyde den lokale vin, hvad enten den blev serveret som rød, hvid eller rosé.

Der blev hældt op iført gummihandsker. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

Også Thure Holm syntes godt om vinen, om end han ikke mente, man generelt skal sammenligne dansk vin med udenlandsk.

– Den er fremragende, lidt til den specielle side, men jeg er også mere til den røde end rosé, sagde Thure Holm, efter han havde taget første tår af den udskænkede rosé.

Han var ganske enkelt dukket op til arrangementet, fordi han først og fremmest er vindrikker, dernæst lokal.

– For det første er jeg vindrikker, og så har jeg 50 vinstokke stående ved Haraldsted sø, hvis druer jeg gerne vil have afsat til Kim (Møllebro Hansen, red., sagde Thure Holm.

Der blev vist rundt på vingården ad flere omgange. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen

I baren stod Kim Møllebro Hansen iført gummihandsker og sprittede lige så meget af, som han skænkede vin.

– Hvis vinen smager af sprit, er det her grunden, sagde han smilende til en gæst, inden han stillede spritdispenseren og hældte gavmildt op af vinen.

– Vi synes ganske enkelt, det er sjovt. Vi forsøger selvfølgelig at lave noget, der er værd at drikke, men det handler ligeså meget om samværet omkring vin, sagde vinbonden og slog fast:

– Folk har lyst til at komme ud og er selskabssultne. Det er en del af livet, ligesom vinen er det for os.