Skolepatrulje får friuge med masser af forkælelse

Eleverne i 6. klasse på Byskovskolen afdeling Benløse fik en velfortjent pause fra skolepatruljen i denne uge. I stedet blev den vigtige opgave hver morgen klaret af ansatte og forældre.

Skolepatrulje får friuge med masser af forkælelse

De vikarierende skolepatruljer får hurtigt at vide, hvis de ikke gør tingene rigtigt.

Foto: Kim Rasmussen

I denne uge holdt Byskovskolen, afdeling Benløse, »Den Sureste Uge« for skolepatruljen, der hver eneste dag i dette skoleår bemandes af elever fra 6. klasse, som alle har en fast morgenvagt om ugen.

Navnet på ugen snyder dog ganske meget, for ugen har faktisk været en lang fest for eleverne.

Sofie Kjøller og Viktor Radmer fra 6. klasse blev overraskede, da de mødt i skole mandag morgen. Her blev de mødt af flag og voksne skolepatrulje-vikarer.

De har nemlig fået en friuge, og i stedet er det et miks af lærere, pædagoger, ledere og forældre, der har klaret tjansen med at få elever og personale sikkert over fodgængerfeltet på Præstevej, som er ekstra trafikeret i øjeblikket på grund af vejarbejdet på Roskildevej.

Et nyt tiltag

Det er første gang, at skolen hylder skolepatruljen i uge 5 på opfordring fra Rådet for Sikker Trafik, men håbet er, at det kan blive en fast tradition.

– Vi havde pyntet op ved skolens indgangsdør og i klasselokalet, og forældre og ansatte kom hver morgen forbi med kiks, boller, juice, varm kakao med mere, fortæller initiativtager Kimmie Helene If.

Hun er ansvarlig for færdsel og skolepatrulje på Byskovskolen, afdeling Benløse og samtidig klasselærer for 6. klasse sammen med Emmeline Bolø.

Sidstnævnte havde skolepatruljevagten fredag morgen i strid blæst og regn sammen med en kollega og to forældre.

Hun gik til opgaven med stor autoritet og det er ikke uden grund.

– Inden jeg blev ansat som lærer på skolen, var jeg medlem af skolebestyrelsen, og vi var skolepatrulje-vikarer i den periode, hvor skolen var underlagt coronarestriktioner, fortæller Emmeline Bolø, da vi er kommet i tørvejr i klasselokalet.

Emmeline Bolø (th.) smugtrænede som skolepatrulje, mens coronapandemien rasede.

Hun er glad for opbakningen til det nye initiativ.

– Det er fedt, at både forældre og kolleger har taget initiativet til sig og har bidraget med blandt andet hjemmebagte kager og boller.

Mens hun fortæller, er dagens kage og boller ved at blive sat frem sammen med kakaomælk og juice.

Glade elever

Eleverne har nydt den ekstra service i denne uge.

– Vi vidste det ikke på forhånd, så vi blev ret overraskede, da vi kom i skole mandag morgen. Vi nyder ugen, men glæder os også til at komme tilbage til vores faste arbejdsopgave i næste uge, lyder det fra Sofie Kjøller og Viktor Radmer.

De fortæller, at de udover tjansen som fast skolepatrulje også sørger for at følge nogle af de yngste elever fra parkeringspladsen og ned til deres klasseværelser.

Det er lækkert at begynde skoledagen med hjemmebagte boller og muffins suppleret med kakaomælk og juice.

Som prikken over i’et har 6. klasse også vundet en konkurrence, som Rådet for Sikker Trafik står bag.

Derfor blev kager og boller fredag suppleret med friske pizzaer til frokost.

Til maj venter også en Tivolitur som tak for det vigtige arbejde ved fodgængerfeltet på Præstevej.