Privathospital støtter indsamling

Ringsted er dansk Unicef By i 2016, og Hospitalet Valdemar har meldt sig som den første erhvervspartnere til at støtte projektet økonomisk.

Gennem hele året indsamler borgere og virksomheder i Ringsted Kommune penge ind til at sikre rent vand og bedre toiletter til elever på 50 skoler i et fattigt område i Myanmar i Sydøstasien. Desuden skal børnene i Ringsted Kommunes folkeskoler have ekstra fokus på internationale forhold og børns rettigheder i 2016. Det dobbelte formål er årsagen til, at Hospitalet Valdemar er med som erhvervspartner omkring projektet.

– Vi kan se, der er en klar sammenhæng mellem os som hospital, hvor vand og sanitet er afgørende, og Unicef By 2016 i Ringsted. Derfor vil vi gerne støtte op omkring projektet, siger Hospitalet Valdemars administrerende direktør Jens Jacobsen i en pressemeddelelse.

Hospitalet laver en indsamling blandt personalet og de besøgende.

– Vi vil også lave foredrag, hvor overskuddet går til Unicef By 2016 og samarbejde med kommunens skoler. Vi stiller eksempelvis læger, sygeplejersker og diætister til rådighed for oplæg og undervisning om blandt andet hygiejne, når det passer med den undervisning, der bliver omkring Unicef By 2016 på skolerne. Ideen er, at lokale virksomheder i Ringsted kan sponsorere et foredrag til en klasse, hvor alle pengene fra virksomhederne går ubeskåret til Unicef, tilføjer Jens Jacobsen.