Lokal musiker udgiver EP

Nordrup. Lokal musiker udgiver ny EP – Seasons om de fire årstider.

Lokal musiker udgiver EP

Keld Ludvigsen har udgivet EP’en Seasons.

Musik: Den lokale musiker, Keld Ludvigsen, har udgivet endnu en EP – Seasons. Denne gang med fire numre – et om hver af de fire årstider.

– Da jeg havde udgivet singlen Frosty Morning, slog det mig, at jeg nu havde udgivet både en sang om efterår, Autumn Light, og en sang om vinter, Frosty Morning. Så kunne det være sjovt at se, om jeg også kunne lave sange om de andre to årstider – forår og sommer, fortæller Keld Ludvigsen i en pressemeddelelse.

– I løbet af sidste år fik jeg så komponeret og indspillet de to sange om forår, Spring is Here, og sommer, Golden Grain Dances. Jeg ved godt, at nogen måske vil synes, at det er lige lovlig vovet at gå i Vivaldis fodspor, som jo lavede det klassiske værk ’De fire årstider’, men mine sange er i en helt anden genre, så jeg vover forsøget, forsætter Keld Ludvigsen, med et lille smil.

Han har selv komponeret de fire sange, synger alle vokaler og spiller alle instrumenter. Sangene er indspillet i sit hjemmestudie i Nordrup.

Om de fire sange siger Keld Ludvigsen:

– For et par år siden, havde solens stråler, en tidlig morgen lavet et smukt farvespil på vores græsplæne. Med det som inspiration malede jeg et billede, som jeg kaldte Frosty Morning. Med den samme inspiration har jeg komponeret og indspillet en sang med den samme titel.

Teksten kredser på den ene side om det smukke farvespil på en frostklar morgen, og den klarhed, man samtidig kan opleve, til den man elsker. Samtidig er kulde det man desværre kan opleve i det offentlige rum, med uforsonlige udsagn og protester, hvilket teksten i mellemstykket binder an til.

Spring Is Here er en sang om den følelse man får, når foråret endeligt kommer og fortrænger vinteren. Alt vågner fra sin vinterdvale, træerne springer ud, fuglene synger og man kan igen gå ude i sin have. På mange måder er det som en ny begyndelse og en følelse at den totale frihed.

Melodien til Golden Grain Dances kom nærmest af sig selv, en dag jeg stod og spillede på min guitar. Det var i udgangspunktet en meget afdæmpet sang – nærmest lidt americana i stilen – som under indspilningen udviklede sig i den mere rockede retning.

Ideen til teksten fik jeg en dag, hvor jeg kom forbi en bølgende, moden kornmark. Straks kom strofen ’golden grain dances’ og derfra udviklede det sig til en sang om årstiden – sommer. Stemningen af at nyde det gode vejr, fugle og insekters aktiviteter, den dvaske følelse der følger af varmen og kærligheden der trives – alle sammen elementer i sangen.

Autumn Light er en sang der handler om lighederne mellem årstidernes gang og det at blive ældre. Den beskriver de forskellige faser begge dele byder på, som hver især har sine smukke sider, der dog samtidig peger frem mod det forgængelige. Hertil er så lagt et twist af kærlighed, som giver den melankolske stemning, der ofte forbindes med efterår – og især efterårets lys.”

Man kan lytte til sangene på alle de almindelige streamingtjenester, for eksempel Spotify og Apple Music.

Læs mere om Keld Ludvigsen på hans hjemmeside: http://keld.ludvigsen.cc.

Keld Ludvigsen, Nordrup, er netop aktuel med EP’en Seasons. Pr-foto