Krigsveteraner får hjælp til at finde job

Foto: Allan Grasberger
Soldaterbegravelse : Konstabel Simon Mundt Jørgensen fra Korsør.
Soldaterbegravelse : Konstabel Simon Mundt Jørgensen fra Korsør.

RINGSTED/FAXE: Ringsted og Faxe Kommuner er to af foreløbig 14 danske kommuner, som har sagt ja tak til at samarbejde med Forsvarets Veterancenter.

Formålet er at forbedre indsatsen i forhold til at hjælpe danske krigsveteraner ind på arbejdsmarkedet, og der er tale om et projekt, som strækker sig fra i år og frem til 2015, skriver DAGBLADET Ringsted.

Ifølge Pernille Poulsen, souschef i rehabiliterings- og rådgivningsafdelingen på Veterancentret i Ringsted, handler det blandt andet om, at kommunale sagsbehandlere skal lære at forstå livet som soldat. Hvad vil det sige at være soldat, at være udsendt, og hvilke tilbud har Forsvaret.

– Det er altid meget individuelt, og det handler jo om at se personen som borger. Men det er godt for sagsbehandleren at have det inde på lystavlen, hvad det er for et forløb, en soldat er igennem, og hvad man har været ude i, siger Pernille Poulsen.

I Faxe fortæller centerchef for Jobcentret, Kasper Sonne, at man til dato har haft en enkelt veteran gennem jobcentret, men at det foreløbig ikke er nogen opgave, sagsbehandlerne ellers er stødt på.

Til gengæld stiger antallet af danskere i den arbejdsdygtige alder, som har været udsendt i skarpe missioner i verdens brændpunkter, og man ved ikke, hvornår i en krigsveterans liv, at der måske bliver behov for særlig støtte.

Ifølge Veterancentret har foreløbig cirka 28.000 danskere i den arbejdsdygtige alder været udsendt.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted