Kommune skal finde stort millionbeløb

Foto: Dan Qvitzau
På Ringsted Rådhus arbejdes der på at finde de millioner af kroner, som staten skal have i omstillingsbidrag. Foto: Dan Qvitzau
På Ringsted Rådhus arbejdes der på at finde de millioner af kroner, som staten skal have i omstillingsbidrag. Foto: Dan Qvitzau

Det såkaldte statslige omstillingsbidrag vil for Ringsted Kommune betyde, at bloktilskuddet reduceres med 14,5 millioner kroner i 2017 – og med yderligere 14,5 millioner kroner i henholdsvis 2018 og 2019, så der i alt skal findes 43,5 millioner kroner i perioden 2017-2019.

Det fortæller borgmester Henrik Hvidesten (V) efter et møde i økonomiudvalget.

Kommunerne har protesteret over dette omstillingsbidrag, som regeringen har indført – men hidtil uden held:

– Såvel Kommunernes Landsforening, som jeg selv, har kæmpet imod omstillingsbidraget. Men nu er det vedtaget, og så er det en præmis. Hvad dét angår har vi en god aftale mellem partierne i Ringsted Byråd om, at dét er noget, vi arbejder sammen om at løse, beretter borgmesteren.

Han forsikrer således om, at Ringsted Kommune er i fuld gang med at finde de mange millioner, som staten skal have.

Tallene for omstillingsbidraget er kommet frem i forbindelse med, at partierne allerede nu er gået i gang med at forberede Ringsteds budget for næste år.

I den forbindelse har man genopfundet den omstillingspulje, som ikke indgik i budgetarbejdet for i år, fordi man ville prøve noget nyt.

Den genopfundne pulje når dog slet ikke op på tidligere tiders niveau. Man har lagt sig fast på en halv procent af service-udgifterne, svarende til 7,25 millioner kroner på tværs af udvalgene.

Netto regner Henrik Hvidesten med, at det ender med omstillinger næste år for fem millioner kroner.

– Det er væsentligt mindre, end vi er vant til, understreger han.