Knaster i årsresultatet hos kæmpe firma

Regnskab: Trods historisk høj omsætning var Ringsted-entreprenøren Enemærke & Petersen sidste år ramt af Ukrainekrigen, inflation, energikrise, materialemangel og et stigende antal konkurser.

Knaster i årsresultatet hos kæmpe firma

Troels Aggersbo er adm. direktør i Ringsted-entreprenøren Enemærke & Petersen, der er ejet af MT Højgaard.

Foto: pr-foto

Selvom der var historisk mange kunder i ordrebogen hos Enemærke & Petersen sidste år, er Ringsted-entreprenøren også ramt af tidens tand.

Ukrainekrigen, inflation, energikrise, materialemangel og et stigende antal konkurser giver således knaster i årsresultatet, der ellers viser en vækst i omsætningen på 12,6 pct. til godt 2,6 mia. kroner.

Som følge af de voldsomme begivenheder faldt driftsresultatet med cirka 20 mio. kr. til 107 mio. kr. i 2022.

– Det har været et hårdt år. Det kan man roligt sige, også som branche. Det har belastet os og ikke mindst branchen i alle værdikæderne. Så det har været et helt anderledes år at eksekvere i, end vi tidligere har set, hvor alle forudsætninger og prognoser skulle reguleres nærmest fra måned til måned og fra kvartal til kvartal, siger Troels Aggersbo, adm. direktør i Enemærke & Petersen, til fagmediet Licitationen tirsdag.

Bittersødt år

Der er mange årsager til, at Enemærke & Petersen havde travlt sidste år.

Året forinden havde entreprenørfirmaet vundet flere store partnerskaber og virksomhedens største renoveringsopgave til dato, mens to nye datterselskaber blev føjet til forretningen i Jylland med opkøbene af Raunstrup i Aarhus og Nembyg i Esbjerg.

Sidste år blev endnu et forretningsområde indlemmet i porteføljen, da Enemærke & Petersen i november købte 20 pct. af genbrugsbyggemarkedet Genbyg sammen med værktøjsgrossisten Carl Ras.

Enemærke & Petersen har hovedkvarter i Ringsted, men arbejder alle steder i landet. Foto: Joachim Christensen

Når bundlinjen alligevel er skrumpet, skyldes det ifølge Licitationen nedskrivninger på enkeltsager og afvikling af Enemærke & Petersens forretningsområde i Aalborg.

Her blev en del aktiviteter overdraget til Raunstrup, og i den forbindelse skulle der blandt andet opsiges nogle medarbejdere, oplyser adm. direktør Troels Aggersbo til fagmediet.

I 2023 forventer direktøren "et hårdt arbejdsår", hvor virksomhedens fokus især vil være på at sikre indtjeningen på projekterne og bevare den solide ordrebog, som ved årets udgang var på knap 5,7 mia. kroner, lyder det ifølge Licitationen.