Op på hesten igen Ballerup

Orienteringssportens divisionssæson skudt i gang med et større stævne i Danstrup Hegn ved Fredensborg.

Her stillede Ballerup Orienteringsklub i søndags til start i håb om mange points mod de tre andre klubber i COWI-Ligaens 2. division, de gamle kendinge fra OK Roskilde og Farum OK, som Ballerup kæmpede imod i fjor, og de stærke nedrykkere fra den bedste række, OK Øst Birkerød.

Ballerup var svækket af en del alvorlige afbud fra flere af klubbens bedste løbere, der dels døjede med skader og dels var på rejse til så fjerne egne som Jylland og USA. Det var derfor med en vis spænding, om holdet kunne score points nok til at komme på tavlen i dagens dyst.

Orienteringsløb på denne årstid kan være en kølig og våd fornøjelse, og med lørdagens tætte regn og søndagens udsigter til sjask og svale temperaturer var der lagt op til mudderbad og våde fødder. Oveni betød skovarbejde med tunge maskiner i dagene op til stævnet en del opkørte hjulspor og manglende vegetation, så det var ikke sikkert, at kortet svarede til virkeligheden. Det gav udfordringerne en ekstra dimension. Heldet var med stævnet, for regnen holdt sig akkurat væk i de kritiske timer. Der var derfor overskud til at nyde de gode ture i skoven, det sociale samvær i klubben og stævnepladsens atmosfære ved den idylliske skovsø.

Sportsligt lod dagens resultater noget tilbage at ønske, da alle tre matcher blev tabt. Stillingen er nu: Roskilde OK 6, OK Øst Birkerød 4, Farum OK 2 og Ballerup OK 0 points. Det er dog ingen katastrofe, for der er flere chancer senere på sæsonen for at vinde hæder, ære og points nok til en ny omgang i 2. division.