Kjolebutik flytter til Ørslev

Huslejestigning er en af årsagerne til, at tøjforretningen Christabellas flytter fra Tinggade i Ringsted til Ørslev, hvor indehaver Susanne Petersen har sin privatadresse.

Tøjbutik flytter fra bymidten til landsby

Susanne Petersen flytter Christabellas til sin privatadressen i Ørslev.

Nu er der kommet »Til Leje«-skilt på endnu en butik i Ringsteds bymidte. Denne gang er det tøjforretningen »Christabellas«, der har valgt at flytte.

– Noget af årsagen er huslejestigninger, fortæller indehaver Susanne Petersen.

Hun har prøvet at forhandle med udlejer, men uden resultat.

– Det har flere andre butikker også prøvet, men udlejerne er ikke til at forhandle med, siger Susanne Petersen.

Dertil kommer, at acontobeløbet til varme er sat op med 50 procent, selv om fjernvarmen kun er steget med 7 procent i Ringsted.

Lejerne får selvfølgelig penge tilbage, hvis de har indbetalt for meget, men afregningen sker kun en gang om året.

En anden faktor, der spiller ind i Susanne Petersens beslutning om at flytte, er udgifterne til el, som næsten er steget til det tre-dobbelte.

Oven i det kommer et par udfordrende år med corona og nedlukninger og nu finanskrisen.

Susanne Petersen flytter tøjbutikken hjem til sin privatadresse i Ørslev. Hun lukker butikken i Tinggade 2 den 15. marts.

Vintage tøj og sko

Susanne Petersen har haft »Christabellas« siden marts 2019.

Da hun overtog den, lå den på Langelinie i København, og samme år i oktober flyttede hun den til Tinggade i Ringsted.

Christabelles forhandler vintagekjoler, sko og tilbehør. Tøjet er nyt, men modellerne er fra dengang, da bedstemor var ung i 1950’erne, hvor der gerne måtte være farver, blomster og swing i skørterne. Det er også muligt at finde de smalle pencilkjoler i sortimentet.

Parkering har hele tiden været en udfordring for Susanne Petersens kunder. Da der kun var en halv times parkering i gaden, var det ikke nok for kunder, der kom for at prøve kjoler.

Det er nu ændret til en times parkering, men det kan stadigvæk en gang imellem knibe med, at kunderne kan nå at prøve tøj.

Samtidig er parkeringspladserne ved Vandtårnets parkeringsplads næsten altid optaget og der er sat en del ladestandere op på heldagsparkeringspladser i blandt andet Søgade. Det gør det heller ikke lettere for kunderne at finde et sted at holde.

Susanne Petersen oplever, at byrådspolitikerne vil trække hele handlen ud til outlettet – også dagligvarehandelen.

– Vi har heller ikke længere et supermarked i midtbyen, påpeger hun.

Torvehandel er der heller ikke meget af. Susanne Petersen har selv stået på torvet to gange om ugen med en stand, men det ligger mange år tilbage, da der var mere liv i Ringsteds centrum.

– Hvis ikke byrådspolitikerne gør noget, er der nok flere, der må dreje nøglen, frygter Susanne Petersen.

Kunder fra hele landet

Hun har med sin forretning gjort sit til at tiltrække kunder udefra til Ringsted bymidte.

Kvinder har taget turen fra Jylland, Fyn, København og Lolland, for at købe kjoler i Ringsted. Udover at købe vintagetøj hos hende har mange kunder fortsat rundt til byens genbrugsbutikker.

Flytningen til Ørslev betyder ikke, at Susanne Petersen skruer ned for aktiviteterne. Nu, hvor hun slipper for huslejen, er der mulighed for at udvide varesortimentet. Hun har også stadig sin webshop.

Desuden skal hun begynde i foreningen “Gamle biler” her i foråret, hvor hun kommer med sine kjoler hver onsdag. Hun tager også til amerikanerbiltræf i Græsted, hvor hun sælger tøj og på Western Camp i Rødby.

– Lige så snart jeg er på plads i Ørslevgade 5 så vil der være åbent få dage om ugen.