Jeg er sådan en, der blander mig

Foto: Sophus Zarrs Soelberg
Fra februar kan man møde et nyt ansigt i byrådssalen, når Mette Ahm-Petersen går på barsel. Det nye ansigt tilhører Nichlas Riise, der er Socialdemokratiets førstesuppleant i Ringsted. Privatfoto
Fra februar kan man møde et nyt ansigt i byrådssalen, når Mette Ahm-Petersen går på barsel. Det nye ansigt tilhører Nichlas Riise, der er Socialdemokratiets førstesuppleant i Ringsted. Privatfoto

Når byrådsmedlem Mette Ahm-Petersen (S) går på barsel den 1. februar, står partikammerat og førstesuppleant Nichlas Riise fra Vetterslev klar til at afløse.

Han kommer således til at varetage hendes arbejde i Byrådet, Børne- og Undervisningsudvalget, Handicaprådet og Styregruppen for Sommer i Ringsted fra den 1. februar 2018 og indtil Mette Ahm-Petersen igen kan varetage sine kommunale hverv.

Derudover overtager han Sadik Topcus plads i Kultur- og Fritidsudvalget.

Det er et arbejde, som Nichlas Riise glæder sig til.

– Lige nu glæder jeg mig mest til at komme i gang, blive nysgerrig og blive klogere. Jeg ser frem til at lære, hvordan maskinrummet i kommunen fungerer, siger det tiltrædende byrådsmedlem, der, selvom han ikke har siddet i byrådet før, ikke er uvant med politisk arbejde.

Nichlas Riise er 32 år og har boet i Ringsted Kommune siden 2015, hvor han flyttede til Vetterslev for at komme tættere på sit arbejde.

Til daglig arbejder han som pædagogisk assistent på Vestervej Skole i Ringsted, og han har siden 2016 været fællestillidsrepræsentant for FOAs pædagogiske område i Ringsted.

Fra sin hverdag kender Nichlas Riise derfor til aktiviteterne i byens skoler og institutioner, og det er netop den viden, han vil tage med sig ind i byrådsarbejdet.

– Jeg kender kommunen nedefra, fortæller det tiltrædende byrådsmedlem.

– Der er langt fra byrådet til gulvet, og jeg kan bidrage med viden om, hvordan virkeligheden ser ud på børne- og ungeområdet, siger han.

Nichlas Riise skal sidde i byrådet indtil november, hvor Mette Ahm-Petersen vender tilbage fra barsel.