Flere får 5G

Beboere og besøgende omkring Benløse Runding og Gyrstinge vil snart opleve at det går lidt hurtigere, når de skal besøge diverse sider på internettet.

Flere får 5G

Telenor opdaterer deres master med 5G-teknologi.

To mastepositioner beliggende på Fluebækvej og Gyrstingevej i Ringsted er nemlig godt i gang med at blive udstyret med 5g-teknologi af Telenor.

– Det er nødvendigt, når vi ser på danskernes dataforbrug, der hvert år stiger med cirka 30 %. Det stigende behov for data er et resultat af, at der hele tiden udkommer nye apps og tjenester samt, at nye og mere avancerede mobiler gør det supernemt at streame og game online, siger Jesper Mølbak, som er netværksekspert i Telenor.

Efter planen bliver alle master i Telenors netværk udstyret med 5G inden udgangen af 2023.

5G-teknologien har mulighed for at benytte sig af flere radiobølger end de tidligere generationer. Og det vil betyde en stigning i stråling. Men det hænger, ifølge Telenor, sammen med danskernes merforburg af radiobølgerne, som benyttes til de trådløse forbindelser.

Men alt er indenfor de grænseværdier, som Sundhedsstyrelsen har defineret teleselskaberne, herunder Telenor, skal overholde.

Telenor opdaterer deres master med 5G-teknologi.