DN har købt skov

Foto: Marianne Due
Anemonerne blomstrer i Allindelille Fredsskov.
Anemonerne blomstrer i Allindelille Fredsskov.

Ringsted: Danmarks Naturfredningsforening har købt Allindelille Fredskov på Midtsjælland. Det sker i protest mod regeringens udsalg af naturværdier. Det oplyser Naturfredningsforeningen i en pressemeddelelse.

Foreningen frygtede, at et naturområde, der er enestående i europæisk sammenhæng ville blive sat under pres af private investorer.

Regeringen besluttede i begyndelsen af året at sætte Allindelille Fredskov til salg. Danmarks Naturfredningsforening, forskere og andre grønne organisationer protesterede højlydt mod salget.

– Vi protester over salget, fordi der er tale om en helt enestående skov, der er fredet og udpeget som Natura 2000-område. Uanset restriktionerne ville et salg til en kommerciel ejer sætte skovens naturværdier under et pres, siger præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, Danmarks Naturfredningsforening.

DN sælger videre

Men Danmarks Naturfredningsforening er klar til at dele sin nye skov med alle andre. Derfor har foreningen indledt en folkeindsamling via sms. Interesserede, der vil støtte købet af skoven med 150 kroner kan sende en sms til nummeret 1999 og skrive natur i beskedfeltet.

– Vi ville gerne have indledt en folkeindsamling før købet, men vi måtte handle hurtigt, da en gruppe af private investorer viste interesse for skoven. Private investorer skal have deres investering forrentet. Det ville kunne betyde, at skoven naturværdier ville blive sat i baggrunden, ligesom vi kan se, at private ejere ofte begrænser adgangen til skoven, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Danmarks Naturfredningsforening har betalt omkring fem millioner kroner for skoven.

– Købet er Danmarks Naturfredningsforening jubilæumsgave til naturen. Vi håber, at rigtig mange naturinteresserede danskere vil bakke op og bidrage til købet," siger Ella Maria Bisschop-Larsen.