
Står det til Dansk Erhverv, skal gymnasieskoler som Zealand Business College og Midtsjællands Gymnasium ikke betales for at udklække nye studenter, de skal i stedet belønnes for at øge deres elevers karakterer.
Det er en dum idé, mener rektor på Midtsjællands Gymnasium.
– Vi må ikke blive for måleblinde. Mange jobopslag efterspørger faglighed, modenhed, samarbejdsevner og overblik, siger Lene Eilertsen, der mener, at gymnasiet er leveringsdygtig i disse discipliner.
Dansk Erhverv har fornylig offentliggjort deres årlige analyse af ungdomsuddannelsernes evne til at hæve deres elevers faglige niveau.
Analysen viser, at Midtsjællands Gymnasiums elever fra 2015-2017 sluttede af med et karaktergennemsnit i deres skriftlige eksaminer på 5.37 efter 7-trins-skalaen.
Ifølge Dansk Erhverv kunne man have forventet et gennemsnit på 5.67, hvis man vurderer elevernes evner ud fra deres afsluttende, skriftlige dansk- og matematikprøver i folkeskolen samt deres forældres uddannelsesniveau. Erhvervsorganisationen mener altså, at gymnasieeleverne klarede sig 0.30 karakterer under, hvad de burde have gjort.
Bedre er det gået for ZBC. De er det næstbedste handels-gymnasium i Region Sjælland. Elevernes niveau er hævet fra en forventet gennemsnitskarakter på 5.82 til 5.89. Kigger man på ZBCs tekniske gymnasier, er den forventede karakter på 6.02 afløst af en faktisk karakter på 6.14
– Jeg er godt tilfreds. Vores tekniske gymnasier har et meget højt karaktergennemsnit, og vi sender mange elever til videreuddannelserne, siger ZBC-direktør Michael Kaas-Andersen, der dog heller ikke vil have en ny taxameterordning indført.