Børnehjælpsdagen mangler lotterisælgere

Der er kun en enkelt, lokal sælger af Lillebror Lotteriet i Ringsted. Det er kritisk, mener hjælpeorganisationen, Børnehjælpsdagen, som står bag lotteriet.

Kritisk mangel på velgørende lod-sælgere

Der er katastrofal mangel på lotterisælgere til Børnehjælpsdagens lotteri, Lillebror Lotteriet som drengen her på billedet reklamerer for. Foto: Børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagen mangler sælgere til hjælpeorganisationens lotteri, Lillebror Lotteriet. I hele Ringsted Kommune er der kun en, som har meldt sig som sælger af lodderne, hvis salg er med til at sikre, at anbragte børn – også i Ringsted – kan få gavn af Børnehjælpdagens humanitære arbejde.

Lodsalget er nemlig helt afgørende for organisationens arbejde til fordel for de mange anbragte børn og unge, der typisk bor på et opholdssted eller hos en plejefamilie. Aktuelt er 64 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Ringsted kommune.

Der er katastrofal mangel på lotterisælgere til Børnehjælpsdagens lotteri, Lillebror Lotteriet som drengen her på billedet reklamerer for. Foto: Børnehjælpsdagen

Hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen, der står bag landslotteriet, opfordrer derfor kommunens foreninger, sportsklubber og skoleklasser til at melde sig. Samtidig kan de sælgende foreninger og skoleklasser tjene gode penge til sig selv.

Sidste år fik 228 idrætsforeninger, klubber og klasser fra hele landet en samlet provision på ca. 1,4 millioner kroner for deres salg af de velgørende Lillebror-lodder. Pengene er f.eks. blevet brugt til nyt sportsudstyr, stævner og lejrskoler.

"Vi ved, at mange foreninger og klubber har haft det økonomisk svært i kølvandet på Corona og inflationen. Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på vores landslotteri, som kan sikre midler til fælleskassen – på en nem og risikofri måde", forklarer Børnehjælpsdagens kommunikationschef Maja Spangsberg Krogstrup.

I skrivende stund er det kun 4.A. fra Søholmskolen i Ringsted Kommune, der har meldt sig som sælgergruppe.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Send et tip

Har du et tip, er du altid velkommen til at kontakte mig eller redaktionen på lotte.scharff@sn.dk eller på telf. 29895718