Bedemann: Jeg vil være kirkelig ordfører

Hvis Claus Bedemann bliver valgt ind, går han helhjertet efter at blive Nye Borgerliges kirkeordfører. Partiet er i Ringsted gået fra 2,4 til 4,3% af stemmerne i Ringsted.

Bedemann vil være kirkelig ordfører i Folketinget

Hvis Claus Bedemann bliver valgt ind, går han helhjertet efter at blive Nye Borgerliges kirkeordfører. Partiet er i Ringsted gået fra 2,4 til 4,3% af stemmerne i Ringsted.

Foto: Kim Rasmussen

Det blev et flot resultat for Nye Borgerlige i Ringsted Kommune, hvor partiet er gået fra 2,4 procent af stemmerne ved valget i 2019 til 4,3% af stemmerne ved dette valg.

– Man må sige at det er et flot resultat. Men jeg ved sgu ikke, om jeg bliver valgt ind. For jeg har talt med flere, der har sagt, at de har stemt på Nye Borgerlige, men ikke på mig personligt, lyder det fra Claus Bedemann.

Claus Bedemann er glad for Nye Borgerliges fremgang ved valget. Men han må stadig vente på fintællingen af de personlige stemmer, før han hen ved, om han er blandt de nyvalgte folketingsmedlemmer. Foto: Kim Rasmussen Foto: Kim Rasmussen

Fået fin fremgang

Her til formiddag går han stadig og tripper, mens de personlige stemmer i skrivende stund bliver talt op. For det var nemlig ikke kun i Ringsted, at Nye Borgerlige gik frem. Det samme var også tilfældet i Sjællands Storkreds, hvor partiet opnåede 4,4% af stemmerne, hvilket igen er en fremgang på 1,8%.

I alt har 22.955 vælgere i Sjællands Storkreds sat deres kryds ud for Nye Borgerlige. Det giver et mandat i storkredsen, som Claus Bedemann skal ’slås’ om at få i skarp konkurrence fra seks andre kandidater.

– Jeg kan se, at Pernille Vermund og Mette Thiesen er sikre. Men vi mangler stadig at sætte fire navne på. Så håbet lever stadig, lyder det optimistisk fra Claus Bedemann.

Vil trække på sin erfaring

Hvis han bliver valgt ind, ved han allerede, hvilken ordførerpost han vil gå målrettet efter at få.

– Jeg vil være kirkelig ordfører. Det er jeg den eneste, der vil. Og jeg kan jo trække på min erfaring fra menighedsrådet i Ringsted, hvor jeg har siddet i 20 år og et år som formand, siger han.

Han har tidligere i valgkampen fortalt, hvordan han har haft skrevet ud til flere bokseklubber og opfordret dem til at stemme på ham, så der kan komme en bokser på Tinge. Det har tilsyneladende givet bonus.

– I aftes fik jeg en sms fra en sværvægtsbokser, jeg har trænet, der skrev, at han havde stemt på mig.

Claus Bedemann er klar til at blive fuldtidspolitiker, hvis fintællingen af de personlige stemmetal viser, han er Nye Borgerliges nye mand på Tinge. Foto: Kim Rasmussen

Bliver fuldtidspolitiker

Hvis Claus Bedemann også bliver valgt ind i Folketinget ved dette valg, kan han med sin plads i Ringsted Byråd oven i, se frem til at blive fuldtidspolitiker. Men det bekymrer ham ikke.

– Jeg må opgive mit flexjob, hvor jeg arbejder på kontor tre timer om ugen. For så vil det være at se som et almindeligt arbejde for mig med Folketinget og Byrådet. Heldigvis holder de fri i Folketinget om mandagen, hvor vi holder byrådsmøder her i Ringsted, lyder det optimistisk.