Vig-hallers fremtid: Håb om en åben og ærlig dialog

Politikere og Vig-foreningers repræsentanter mødes for at tale om visioner, krav og forventninger til en eventuel driftsaftale for hallerne i Vig.

Vig-hallers fremtid: Håb om en åben og ærlig dialog

Hvem skal fremover drive Vig Kultur- og Idrætscenter. Det skal politikere og Vig-foreninger drøfte i dag. Foto: Stefan Andreasen

I dag mødes vækst- og udviklingsudvalget i Odsherred og sammenslutningen Vig Kultur og Idrætscenter, VKI, for at drøfte, om – og under hvilke betingelser – der eventuelt kan etableres en ny konstruktion, så VKI overtager driften af idrætshal og svømmehal i Vig, og kommunen i stedet betaler til driften over lokaletilskuds-budgettet og skolernes budget.

– Jeg forventer, at vi får en god, åben og ærlig dialog, hvor vi hver især fremlægger, hvordan vi ser på tingene og ser på, om der er grobund for at nå hinanden, siger udvalgsformand Mathias Hansen (V).

– Forhåbentlig når vi frem til at kunne sige lidt om, hvor vi bevæger os hen i forhold til hinanden, siger formanden.

Han understreger, at det er hele pakken – både idrætshal og svømmehal – hvis der skal forhandles om en driftsovertagelse.

– Det er ikke bare en lille luns – det er en aftale på det hele, siger Mathias Hansen.

– Udvalget møder ikke op med en færdig løsning. Vi vil høre deres drømme og visioner, og ud fra det skal der så findes en eventuel aftale.

VKI positivt indstillet

VKI er repræsentantskab for de foreninger, klubber og institutioner, der bruger Vig Kultur- og Idrætscenter i det daglige, og VKI er som udgangspunkt positivt indstillet overfor selve tanken om at overtage driften af idrætshal og svømmehal.

Men det et krav, at alt er i orden, særligt i Vig Svømmehal, så der ikke pludselig kommer store, uforudsete udgifter.

Vigtigt, at de små foreninger bliver hørt, så de ikke kommer i klemme, siger Jette Nissen, formand for VKI. Foto: Stefan Andreasen

Om mødet i dag siger VKI-formanden.

– Vi vil fremlægge vores visioner for en eventuel driftsovertagelse af hallen og svømmehallen. Det er et resultat af de udtalelser, vi har indhentet fra de daglige brugere af hallerne. Så må vi se, om vi kan arbejde videre sammen med udvalget, eller det er for besværligt, siger Jette Nissen.

– Vi har en plan, mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Og det er da en interessant og spændende opgave at drive hallen og svømmehallen, men nu må vi se, hvad der sker på mødet.

– Der er mange interessenter i det her, og vi skal sørge for, at foreningerne bliver hørt, også de små foreninger som godt kan være lidt bekymrede for økonomien. Der skal også i fremtiden være plads til alle dem, som bruger hallerne nu, siger Jette Nissen.