Vidne: Han ville kysse og gramse sin kusine

Foto: Peter Andersen
Holbæk. Retten afsiger dom, mod pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden.
  Foto: Peter Andersen
Holbæk. Retten afsiger dom, mod pædagog fra Børnehuset Eventyrlunden. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Ved Retten i Holbæk fortsatte sagen onsdag mod en 20-årig mand fra Odsherred tiltalt for blandt andet voldtægt af sin lillesøster og flere tilfælde af blufærdighedskrænkelser og besiddelse af børneporno.

En kusine til den 20-årige, en nu 14-årig piges vidneforklaring i forbindelse med et overgreb ved Høve Strand på i 2015, blev afspillet i retten onsdag. Dette foregik for lukkede døre.

Den tiltaltes bror var også indkaldt som vidne. Han var til stede på stranden i Høve, hvor den tiltalte, lillesøsteren og kusinen sammen var taget til stranden.

– Vi var ude at bade alle sammen. De andre er væk et øjeblik og så kommer pigerne grædende tilbage. De gik efter is og var væk en time, mens jeg blev tilbage og holdt øje med tingene, forklarede han om episoden og fortalte, hvordan kusinen grædende fortalte at han havde taget hende på brysterne og ville kysse hende.

Broderen to med pigerne tilbage til hjemmet, hvor han fortalte om episoden til sin far.

Da den tiltalte kom tilbage til huset, sørgede broderen for, at de ikke var alene.

– Jeg sørgede bare for at de ikke var i samme rum og overlod til de voksne at tage sig af det. De vidste bedre hvad der skulle gøres, forklarede han.

Retten i Holbæk skulle have brugt torsdagen på procedurer, votering og domsafsigelse, men da alle vidner var afhørt opstod der tvivl om, hvorvidt det var nødvendigt med en mentalundersøgelse af den 20-årige.

Dommeren besluttede derfor at der skal nu indhentes en vurdering af om en mentalundersøgelse er påkrævet. Indtil vurderingen foreligger, er der trykket på pauseknappen. Skulle vurderingen pege på en mentalundersøgelse kan der gå seks uger eller mere, før sagen kan genoptages. Der er ikke berammet nyt retsmøde.