Tre nye vandrutsjebaner i Den Blå Lagune

Forlystelser: Sommerland Sjælland laver den største investering i Den Blå Lagune, siden den åbnede. Det skal sikre, at gæsterne ikke står i så lange køer og kan suse flere gange ned gennem vandet, når de er på besøg

Tre nye vandrutsjebaner i Den Blå Lagune

Er man ikke til vandland har Sommerland Sjælland også andre forlystelser til store og små gæster.

Foto: Per Christensen

Højby: Den Blå Lagune er den største attraktion i Sommerland Sjælland. Vandlandet, hvor små og store vandhunde i sommersæsonen boltrer sig i bassinerne, bliver nu udvidet med tre nye vandrutsjebaner, der skal sno sig 127 meter ned fra et seks meter højt tårn.

– Det har været et længerevarende projekt at opgraderer vores vandland. Og nu har vi lavet den største investering i Den Blå Lagune på en enkelt sæson, siden den åbnende, fortæller direktør Kåre Dybekær.

De tre rutsjebaner er en del af den største investering, som Sommerland Sjælland har foretaget i en enkelt sæson, siden den åbnede.

– Vi har tidligere lavet knopskydninger på Den Blå Lagune. Men nu laver vi tre baner på en gang. Vi har investeret store dele af budgettet på forbedringer af vandlandet. Blandt andet har vi foretaget et pumpeindkøb, så vi kan tænke på miljøet. Og det koster at være god ved miljøet, siger direktøren og fortæller, at der er investeret omkring otte millioner kroner i Den Blå Lagune i år.

– Vi har en førerposition på vandland, og det skal vi gerne blive ved med. Vi så, at køerne blev længere, og folk skulle vente. Det forsøger vi at afhjælpe med de nye investeringer. Gæsterne skal gerne have mange ture for pengene.

I investeringen ligger også 1200 ekstra kvadratmeter til flere solsenge.

Besøget skal skabe minder

Kåre Dyvekær mener, at det vigtigste formål med forlystelsesparken er at skabe minder.

Direktør Kåre Dyvekær ser frem til at byde gæsterne velkommen til Sommerland Sjælland fra 13. maj.

– Her skal folk kunne dyrke nærheden og familierelationen. Her er der tid og rum til at være sammen. Det kan godt være, at folk har en havetrampolin. Men når ungerne hopper i trampolin her, har mor og far tid til at se dem hoppe.

Udover Den Blå Lagune har Sommerland Sjælland investeret omkring to millioner i andre tiltag.

– Vi har blandt andet indkøbt en cykelbane, der er lidt afslappende. Her kan børn og voksne være sammen, fordi der skal cykles på en tilkoblet cykel for at få vognen til at køre rundt. Så børnene skal alliere sig med en voksen, der kan træde i pedalerne for at prøve rutsjebanen, siger Kåre Dyvekær.

– Vi har haft nogle gode sæsoner. Og med de nye investeringer håber vi endnu mere på godt vejr, siger direktøren for Sommerland Sjælland, der er i fuld gang med at hyre personale til den kommende sæson.