Stor skulptur-glæde: En symfoni af klare, rene farver blev genindviet

Stor skulptur-glæde: En symfoni af klare, rene farver blev genindviet
Foto: Per Christensen

Formand for Højby Lokalråd, Ole Nielsen, var ikke helt tilfreds med det overskyede vejr, da byens vartegn, Karl Åge Rigets skulpturgruppe i krydset Højby Hovedgade-Lyngvejen, tirsdag skulle genindvies efter en omfattende renovering hos Alcoat A/S i Vig.

Men så er det godt, at det lokale initiativ er en solstrålehistorie i sig selv.

– Man kommer meget hurtigt ind på ildsjæle, når man skal tale om det her. Det var jo slet ikke sket uden lokalrådet og en formand, som har lagt sig i selen og skaffet midler til at renovere skulpturen. Karl Åge og jeg siger mange tak. Vi er meget glade og taknemmelige, lød det fra enken Vibeke Riget.

Ole Nielsen takkede bidragsyderne, der tilsammen har givet cirka 70.000 kr., og ønskede Højby og Odsherred tillykke med, at skulpturen nu står så farve-frisk, som da den blev udført i 1985.

Vibeke Riget har været med hos Alcoat A/S og har hjulpet med at finde de 13 oprindelige farve-toner.

– Det var virkelig en jammer at se på før, siger Vibeke Riget om de vejrslidte, matte farver før genmalingen.

– Karl Åge var til signalfarver. Klare, rene farver, og det er de nu. Jeg er så lykkelig for, at det er blevet så godt nu, siger Vibeke Riget.

Hun glæder sig også over, at skilte-skoven, der skæmmede udsigten, er blevet fældet.

Lokalrådsformanden kom også ind på emnet i sin tale.

– Der stod jo skilte overalt, men dem er der blevet ryddet op i efter god dialog med kommunen, sagde formanden.

Vibeke Riget afslørede en navneplade for skulpturen med en QR-kode, der kan scannes med mobiltelefonen og føre til oplysninger om skulpturgruppen.

Karl Åge Riget (1933-2001) boede sammen med sin hustru i Gelstrup ved Højby og var medlem af Stokrosebanden og Huset i Asnæs.