Skraldet har mødt sin overmand

Odsherred Påskønner: Signe Eurén Mortensen er indstillet hele fem gange til Odsherred Påskønner OG nomineret både her og til Odshædringens grønne pris.

Naturplejere skal gå udenom Gudmindrup Strand: Lad affaldet ligge

Odsherred: Når man er indstillet adskillige gange og nomineret i hele to kategorier, må man gøre noget rigtigt. Skraldets fjende nummer et Signe Eurén Mortensen fører en endeløs krig mod affaldet i Odsherred Kommune, og det kræver et særligt skulderklap, mener mange.

Sine har altid været lidt af en ”tingfinder”. Som 10 -årig fandt hun et Danefæ – en fin ragekniv fra bronzealderen – i Højby, hvor hun er vokset op. Den kan findes på Nationalmuseet i København. MEN den forurenende plast og alt andet affald i vores natur langs strande og veje, blev for meget, så i 2020 etablerede hun NaturplejerKorpset, der samler affald ind.

Hun er tovholder og arrangerer indsamlingsdage i hele Odsherred. Stort set alle byer og kyststrækninger i Odsherred har haft besøg af korpset. I forbindelse med Tour de France, arrangerede hun en ”Tour de Skrald”, hvor ruten blev renset for affald, så Odsherred kunne vises frem fra sin skønne side. Signe kommer også ud på skolerne i Odsherred og fortæller om affald, og arrangerer indsamlingsdage med lærere og elever. En del af Signes arbejde er også at indhente sponsorater til gribetænger, vægte og andet udstyr, samt at have en løbende kontakt med Odsherred Kommune og dens lokale politikere. NaturplejerKorpset har i perioden vokset til snart 700 medlemmer i Facebookgruppen, som er en blanding af fastboende og sommerhusejere, hvor alle har dét tilfælles, at de vil passe på vores natur og miljø. Der er også opstået et fantastisk netværk af ligesindede og nogle dejlige venskaber. NaturplejerKorpset er en non-profit organisation bygget på frivillighed og alle kan melde til eller fra ved de forskellige indsamlinger.

Signe Euren Mortensen bruger en stor del af sin fritid på at fjerne affald fra Odsherreds natur.

Hun og Odsherred Naturplejekorps fortjener at blive hædret, for den store indsats hun og mange andre gør for Odsherred, lyder det i en af de mange indstillinger. .