Se billederne: Sømænd fyrede lakridspibe-kanon af

Ohøj – man ved aldrig, hvad der kan ske, når en rigtig sailor går i land.

Blandt andet blev der pludselig fyret en lakridspibe-kanon af ud over publikum, da kultbandet Sømændene lørdag var på lystig landlov på Vig Festival og krudtede op under det gamle Otto Brandenburg-hit »Når En Sailor Går I Land«.

Det veloplagte, kasket-klædte publikum sang med på »sku-bi-du-be sku-bi-du-be« på opfordring fra Kaptajnen, forsanger Sebastian Sztuk.

Der var dømt saltvandsfrisk Nyhavns-stemning med en danse-dunkende opstramning af de gode, gamle sømands- og drikkeviser og god plads til at råbe skåååål og gøre noget ved tørsten.

– Det her er musik fra dengang, man kunne lave en ordentlig melodi, lød introduktionen fra konferencier Jacob Haugaard, der i dagens anledning havde klædt sig nostalgisk på i et jakkesæt, syet af gamle, håndbroderede klokkestrenge, indkøbt i genbrugsbutikker.

I de gamle, opstrammede sømandssange fra Otto Brandenburg, Four Jacks, Papa Bue, Fisker Thomas, Bjarne Liller, John Mogensen og Kim Larsens kramkister havde Sømændene hentet »Alle Sømænd Er Glade For Piger«, Solskin om bord«, »Byens hotel«, »Skibet hedder Christianshavns Kanal« og »Jeg Er En Træt Gammel Dreng«.

I »Fra Halifax til Spanien« blev der vugget og viftet med hvide kasketter og skrålet »40 grader vestlig længde 45 nord« i lystigt broder- og søsterkor.

Lakridspiben fik en anden lyd i »Knap en bajer op«.