Så er der varme til Stårup

Det har været en varm uge i Stårup, hvor Odsherred Forsyning har koblet de første varmekunder til det nye fjernvarmenet.

Så er der varme på i Stårup

I denne uge har Odsherred Forsyning påbegyndt tilkoblingen til fjernvarmenettet i den lille landsby Stårup. I alt har 77 ejendomme tilmeldt sig fjernvarmen.

Foto: Odsherred Forsyning

De første kunder i Stårup har nu sluppet naturgassen og har fået fjernvarme. De første tilslutninger til Odsherred Forsynings fjernvarmenet blev etableret i denne uge, og når ugen er slut, har 18 kunder på Stårupvej være koblet på.

Kunderne bliver koblet på, efterhånden som der bliver fyldt vand på fjernvarmenettet, oplyser Odsherred Forsyning, som forventer, at alle tilmeldte vil være koblet på fjernvarmenettet omkring udgangen af marts i år.

− Der er på nuværende tidspunkt 77 ejendomme, der har tilmeldt sig fjernvarmen, og det er lokale ildsjæle, der har hjulpet forsyningen i at opnå den tilstrækkelige tilslutning. Den lokale indsats er vigtig, og et sådant initiativ vil også kunne skabe mulighed for fjernvarme i andre områder,

Vådt vejr udfordrer

Arbejdet er forløbet rigtigt godt, men det er ikke altid helt problemfrit at etablere et nyt fjernvarmenet. Især det våde vejr har været en udfordring, da jorden falder sammen, og graverende bliver fyldt med regnvand. Det har været med til at forsinke gravearbejdet, men forsinkelsen er blevet indhentet efterfølgende.

− Vi har arbejdet hurtigt for, at beboerne i Stårup får mulighed for at få fjernvarme, og vi er glade for, at de første kunder nu bliver koblet på, siger Claus Thorsen, konstitueret direktør i Odsherred Forsyning.

Der graves stadig

Gravearbejdet i Stårup er dog ikke helt færdigt, men det varer ikke længe. Fra uge fem begynder entreprenøren at grave på Gl. Holbækvej og fortsætter derefter på Højbyvej, Brydebakken og Thyherredvej.

− Vi er klar over, at vi fylder rigtig meget i gadebilledet med vores maskiner, når vi etablerer fjernvarme. Vi er snart færdige i Stårup, men der er meget mere fjernvarme på vej til Odsherred, fortæller Torben Kofoed, der er projektchef for fjernvarme i forsyningen.

− Vi er allerede i gang i Fårevejle Stationsby, og i foråret går vi i gang med at etablere fjernvarme i Asnæs, Fårevejle Kirkeby og Vallekilde-Hørve følger lige efter, fortsætter han.

Varmen til Stårup kommer fra Højby Varmeværk, som her i vinter er blevet suppleret med en ny fliskedel. Anlægget er på 1 MW og består af 2 kedler på hver 500 KW. Odsherred Forsyning har nu flisanlæg både i Højby, Vig, Grevinge og Egebjerg.