Rytmisk højskole rykker ud af huset

Foto: Anders Ole Olsen

Alt for få benytter sig af muligheden, når Den Rytmiske Højskole i Jyderup ved Vig holder koncerter og foredrag. Men det skal der gøres noget ved – nu. Højskolen har fået 78.000 kr. fra Højskolepuljen til at være mere udadrettet og skabe forbindelser til borgere og lokale netværk, skriver dagbladet Nordvestnyt.

– Vi starter med at rykke hele højskolen ud til lokalbefolkningen og holder tre »ud-af-huset« højskoleaftener, fortæller forstander Lars Gjerlufsen til Nordvestnyt.

Med afsæt i 100-året for kvindernes stemmeret er fællestitlen for arrangementerne »Kvinder i musik- og kulturlivet«. 24. februar rykker højskolen til Pakhuset i Nykøbing, hvor hovedpersonen er Marie Carmen Koppel; 10. marts kommer kunstner og pilot Simone Aaberg Kærn til Vig Bio, og 28. april kommer unge, kvindelige sangskrivere – »Songwritercircle« – til Aksen i Asnæs.

Alle aftener indledes med fællessang og indslag fra kursisterne på Den Rytmiske Højskole.

»Kvinder i musik- og kulturlivet« kulminerer med grundlovsmøde 5. juni på Den Rytmiske Højskole, hvor dansk-palæstinensiske Simona Abdallah holder grundlovstalen.

Det samlede forårsprogram for koncerterne på Den Rytmiske Højskole er netop offentliggjort, og borgerne er velkomne til at lytte med, inviterer forstanderen.

Torsdag den 5. februar, rammer Kalles World Tour højskolen. 2. april spiller Girls In Airports, 7. april er der koncert med LEF & De Langsomme Lyn, og 14. april kommer Niels HP med sin duo.