Rema 1000 vil til Nykøbing

Discountbutikken Rema 1000 planlægger at åbne en forretning i Nykøbing inden for en kort årrække. Butikken skal ligge på hjørnet ved stationen og Havnegade.

Nykøbings borgere skal have flere indkøbsmuligheder. I hvert fald hvis det står til dagligvarekæden Rema 1000, der planlægger at åbne en butik i byen.

Ifølge Jan Poulsen, der er direktør i Rema Ejendomsinvest, har kæden udset sig krydset ved Havnegade og Jernbanevej som et oplagt mål for deres butik. Her ønsker man at etablere en butik på 1000 kvadratmeter senest i 2011.

– Vi satser på at åbne en butik på det område, fordi det er meget centralt placeret i forhold til byens øvrige butikker. Derudover er der meget trafik, det er tæt på stationen og der er gode parkeringsmuligheder. Placeringen er også oplagt, hvis Filip Dyvekær får skabt noget på den store grund længere nede ad vejen (den tidligere Ruwel-grund, red.). Det vil få flere kunder til at komme forbi vores butik, forklarer Jan Poulsen.

Ny butik er meget realistisk

Ifølge ham har discountkæden længe haft et ønske om at komme til herredet. Derfor har de brugt de seneste tre år på at få papirarbejdet til kommunen i orden. Kæden er nu så langt i sin planlægning, at meget skal gå galt, hvis ikke Nykøbing får en ny dagligvarebutik, fortæller Jan Poulsen.

– Ud fra de meldinger, vi har fået fra politikerne, er jeg meget positiv. Vi har brugt tre år på det her, så jeg vil blive meget skuffet og overrasket, hvis vi ikke får lov til at åbne en butik. Vi har længe set frem til at servicere Nykøbings borgere og være med til at fastholde og udbygge Nykøbing som en en god handelsby, siger han.

Kommuneplan lægger op til mere handel

Ifølge Tine Christiansen, der er planchef i Odsherred Kommune, er det ikke usandsynligt, at Nykøbing ender med at få en Rema 1000. I den nye kommuneplan er området omkring Havnegade og Jernbanevej nemlig udpeget til centerområde. Det betyder, at der her kan etableres en dagligvarebutik. Før Rema 1000 kan slå dørene op, skal den 1000 kvadratmeter store butik dog også være en del af kommunens lokalplan.

Beslutter politikerne sig for at give Rema 1000 grønt lys, vil kæden kunne have butikken færdig 12 uger efter, de har modtaget byggetilladelse, oplyser Jan Poulsen.

cq nordvest.dk