Racer-skrivning og hygge i forsamlingshus

Foto: Peter Andersen

Forfattere har, ligesom andre kreative, brug for socialt fællesskab, hvor de kan idéudveksle, sparre, hjælpe og inspirere hinanden.

Det mener foreningen Unge Håbefulde Forfattere, der har sloganet »Hvorfor skrive alene?«, og i denne uge har 22 af foreningens forfattere slået sig ned i Egebjerg Forsamlingshus på skriveferie.

Den lokale forfatter Nanna Foss er koordinator.

– På skriveferien kan vi tage lange skrivedage, hvor man ikke har familie-forpligtelser, arbejde og studie at passe, men kan koncentere sig om romanen, novellen eller billedbogen, siger Nanna Foss til dagbladet Nordvestnyt.

Bjarke Sølverbæk er formand for Unge Håbefulde Forfattere:

– Det er fedt at være sammen med kollegaer i en uge. Alle interesserer sig for det samme, man kan tale åbent om udfordringer og idéer, og man kan hygge sig sammen. Der er ikke en fast plan, siger Bjarke Sølverbæk.

Flere af de unge håbefulde har som mål at skrive 30.000 ord på skriveferien. Spontan power-writing eller, på dansk, racer-skrivning. Efterfølgende redigeres de spontane indfald.

Hjernebrændstoffet for de unge forfattere er kaffe, te, cola, slik og – det hemmelige våben – Regina Fjendbos delikate vegetarmad. Det er tredje år, hun er med kæresten Bjarke Sølverbæk på skriveferie.