Postfri mandag dyr for Odsherred

Arbejdspladserne er i fare, hvis postomdelingen forringes i yderområderne. Udmeldingerne fra transportministeren møder modstand i Odsherred.

Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik), Rasmus Bagge Jensen
Posten i Nyk. FOTO: Mik.
Posten i Nyk. FOTO: Mik.

Det vil skade Odsherreds muligheder for at tiltrække nye virksomheder og dermed flere arbejdspladser, hvis forslag om postfrie mandage bliver vedtaget. Det vurderer borgmesteren i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov (S).

– Vi er afhængige af et ordenlig postvæsen. I byområderne har de andre muligheder for udbringning, men i en udkantskommune som Odsherred er postvæsenet den eneste mulighed, siger Thomas Adelskov.

Der bliver netop nu forhandlet på Christiansborg om fremtidens postvæsen. Forslag som at droppe udbringning om mandagen, og at breve skal være længere undervejs, blev luftet af transportminister Lars Barfoed (K) i et interview med Ritzau.

De nye forslag vil medføre fyrringer blandt Post Danmarks medarbejdere. Det mener tillidsrepræsentanten ved Post Danmarks distributionscenter i Asnæs, Johnny Henriksen.

– Lige nu har vi seks udbringningsdage, og det er da klart, at hvis de fjerner den ene, så er vi op mod en sjettedel for mange på arbejde de andre dage, siger Johnny Henriksen.

Der er 98 ansatte ved Post Danmark i Odsherred Kommune, så der kan være tale om op til 16 medarbejdere, der kan miste arbejdet, hvis forslagene bliver en realitet.