Odsherreds svømmehaller: Holder nøje øje med klor-indhold i corona-tid

Foto: Peter Andersen
Asnæs. Svømmehaljubilæum.
  Foto: Peter Andersen
Asnæs. Svømmehaljubilæum. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Miljøstyrelsen anbefaler svømmehaller, der kører med en klor-koncentration på under 0,8 milligram per liter vand, at hæve niveauet for at undgå, at corona-virus kan overføres mellem badegæster – i Odsherreds tre svømmehaller i Nykøbing Sjælland, Vig og Asnæs ligger klor-niveauet allerede på over 0,8 milligram.

– Vi har endda hævet niveauet yderligere en smule i Nykøbing og Vig, siger ledende halinspektør i Odsherred Kommune, Preben Nielsen.

– Vi tager hele tiden laboratorie-prøver og holder nøje øje med, at der er den mængde frit klor i vandet, som der skal være, til at bekæmpe bakterier og vira, og det er der i alle vores svømmehaller, siger Preben Nielsen.

Før i tiden kørte svømmehaller i Danmark med et højere klorindhold, men det høje niveau havde ikke større effekt på bakterier og vira. Til gengæld gav det problemer for klor-følsomme badegæster.

I marts i år anbefalede WHO, at svømmehallerne i corona-bekæmpelsen skruede niveauet op til et milligram klor per liter – mange nyere svømmehaller kørte med et niveau på omkring 0,4 mikrogram.

Senest har Styrelsen for Patientsikkerhed sat spørgsmålstegn ved, om klorindholdet i danske svømmehaller er tilstrækkeligt højt til at inaktivere coronavirus.

– Vi følger myndighedernes regler og anbefalinger til punkt og prikke, og kommer der nye anbefalinger, sætter vi klor-niveauet yderligere op, siger Preben Nielsen.