Lockout på Dragsholm Slot fra i dag

Lockout på Dragsholm Slot
Foto: Claus Sørensen

Alle 3F’ere på Dragsholm Slot skal blive væk fra job, efter at man på centralt plan ikke har kunnet blive enige om fornyelse af overenskomsten. Lockouten træder i kraft ved arbejdstids begyndelse i dag.

Det oplyser slottets forhandler, Katia Østergaard, som er strategisk rådgiver og forhandler for Dragsholm Slot.

Lockouten gælder tjenere, kokke og receptionister, der er medlemmer af 3F. Alle andre skal møde ind som normalt – også elever, der måtte være medlemmer af 3F.

»Ganske få«

Katia Østergaard vurderer, at det er ganske få på slottet, der omfattes af lockouten. -Jeg tror, det er under fem, siger hun.

Allan Andersen, formand for 3F i Odsherred, oplyser, at det drejer sig om et sted mellem fem og ti medlemmer – kokke og tjenere.

Han er ked af, at det ikke centralt lykkedes at nå frem til en aftale og håber, det kan lade sig gøre at finde en løsning via lokale forhandlinger.

»Vi finder en løsning«

– Vi har ikke hidtil været inddraget, og vi vil gå langt for at have en overenskomst på Dragsholm Slot. Jeg tror, det vil lykkes; er i hvert fald ret optimistisk, siger han.

Allan Andersen øjner en mulighed for at opnå en aftale gennem en lokaloverenskomst:

– Nu går vi i dialog med Dragsholm Slot. Vi skal nok finde en løsning.

Dragsholm-stjerner

3F indgik i 2022 overenskomst med Dragsholm Slot, der efter at have fået en Michelin-stjerne kort efter modtog en ekstra stjerne fra 3F som anerkendelse for ordnede forhold for de ansatte.

Nu skal der – efter sammenbruddet centralt – gang i den lokale dialog. Med optimistiske signaler fra 3F sendt i retning af slottet.

Striden i forhandlingerne har været slottets ønske om en lønmodel, der giver slottet mulighed for at differentiere lønnen mellem faglærte og ufaglærte tjenere, kokke og receptionister.