Kvintet med Carl Nielsen som speciale

Carl Nielsen-Kvintetten giver koncert i PakhusGalleriet i Nykøbing søndag den 26. marts.

Det begyndte i Tivoli-Garden: Kvintet med Carl Nielsen som speciale

Carl Nielsen-Kvintetten giver koncert i PakhusGalleriet i Nykøbing søndag den 26. marts. PR-foto

Carl Nielsen – én af de danske nationalkomponister – grundlagde i 1922 en blæserkvintet, og det er arven og ånden her fra, som danner grobund for Carl Nielsen-Kvintetten – søndag den 26. marts klokken 15 giver kvintetten koncert i PakhusGalleriet i Nykøbing.

De fem medlemmer indledte samarbejdet i 2006 og har siden spillet utallige koncerter i Danmark og i udlandet. De har solide musikalske karrierer bag sig, og i kvintetten samles kræfterne til livlige koncerter, der ikke er bange for at komme ud over scenekanten.

Fortid i Tivoli-Garden

– Vi har til fælles, at vores musikalske grobund blev lagt i Tivoli-Garden, hvor vi har marcheret rundt i haven. Nu, flere år senere, har vi stillinger rundt omkring i de danske symfoniorkestre, men meget af vores sparsomme fritid bliver brugt på at spille sammen, skriver kvintetten på hjemmesiden.

Til koncerten vil gæsterne blandt andet kunne høre musik fra Carl Nielsens opera “Maskarade”, arrangeret for blæserkvintet. Der vil også blive spillet musik af Henri Tomasi og Antonio Vivaldi.