Jyderup udfordres fra start

Fodbold: Syv af de otte lokale hold i serie 3 sætter skub i forårssæsonen i weekenden. Jyderup og Svebølle mødes til topopgør Svinninge.

Jyderup udfordres fra start

Jyderup topper tabellen i den lokale fodbolds serie 3 og møder lørdag middag Svebølle i Svinninge.

Foto: Per Christensen

Jyderup Boldklub, der engang spillede i 3. division, topper i øjeblikket den lokale serie 3-rækkes pulje 6, men allerede lørdag udfordres positionen med den gode udsigt af de lokale rivaler fra Svebølle, der er modstanderen i forårets sæsonpremiere.

Da Jyderups egen kommunale grusbane endnu ikke er åbnet, skal kampen spilles på en bane i Svinninge lørdag ved middagstid.

Jyderups tophold, der blot har tabt én kamp, mod TFC Odsherreds andethold, lukkede efteråret med en smal sejr over Hvalsøs midterhold, og før forårsstarten har Jyderup fem point mere end Svebølle, der ligger på tredjepladsen efter FC Lejre.

Svebølle andethold gik til vinterpausen i oktober med en sejr på 2-3 over Roskilde Boldklub og kommer lørdag middag til Svinninge for at få revanche for det store nederlag på 1-6 i efteråret sæsonstart i august.

Vipperød hører også til de hold, der har en chance for at lege med i toppen af tabellen.

På en fjerdeplads må Vipperød dog vente en uges tid på sæsonpremieren mod FC Lejre fra toppen, da weekendes planlagte modstander fra Stenlille har trukket sit hold.

Tølløses midterhold lukkede efteråret mod netop Stenlille, der blev slået med 1-2.

Lørdag åbner Tølløse så foråret med en udekamp i Tuse mod Bæk City, der frister en tilværelse lige under nedrykningsstregen efter en halvsæson med en sejr og en uafgjort kamp som de pointgivende resultater i de 11 kampe.

Det var Bæk City, der vandt det omvendte opgør på udebane i august med 2-3.

Raklev, der ligger på ottendepladsen lige under Tølløse, gik til vinterpausen med en øretæve til FC Lejre fra toppen af tabellen.

Lørdag eftermiddag sparker Raklev gang i forårssæsonen med en tur på kunstgræs hos Hvalsøs midterhold, som i efteråret blev slået med 2-0 på hjemmebane ved Røsnæshallen.

Nykøbing IF har sparet samme antal point sammen som Raklev og kan lørdag eftermiddag hjælpe Jyderup, Svebølle og Vipperød ved at få skovlen under FC Lejre, der jo altså har sneget sig ind på andenpladsen i topstriden.

Og Nykøbing IF har historikken med sig, idet holdet i det omvendte opgør i Kongeengen slog Lejre med 1-0. Det er indtil videre FC Lejres eneste nederlag.

TFC Odsherreds andethold starter foråret på en plads lige over nedrykningsstregen, men skal først i ilden tirsdag aften, hvor Roskilde Boldklub kommer på besøg i Vig.