Ingen guldmedaljer til Nordvestsjælland

Boksning: En række af de bedste nordvestsjællandske boksere var i ringen, da der i weekenden blev afholdt sjællandske mesterskaber og begyndermesterskaber i Taastrup.

Ingen SJ-mestre fra Nordvestsjælland

De tre nordvestsjællandske bokseklubber deltog i Sjællandsmesterskabet i Taastrup, hvor det blev til en række sølvmedaljer. Den tidligere Danmarkasmester Siri Dalsgaard fra Kalundborg fik også sølv.

Foto: Mie Neel

Kalundborg Amatør Bokseklub stillede med tre boksere i weekendens Sjællands-mesterskab, som blev afholdt i Taastrup. Den tidligere danmarksmester Siri Dalsgaard tabte fjervægt-finalen til Michelle Eriksen fra CIK med dommerstemmerne 5-0. Jesper Christiansen, træner i Kalundborg Amatør Bokseklub, synes, at Siri Dalsgaard boksede en ganske god kamp.

-Siri boksede en lige kamp. Hun fulgte planen og pressede sin modstander. Det bølgede lidt frem og tilbage i første omgang. Anden omgang vinder CIK-bokseren nok, mens tredje omgang igen er meget lige, men som jeg dog tror, at Siri vinder knebent. Resultatet var dog helt fair, siger Jesper Christiansen.

Siri Dalsgaard havde egentlig forventet og planlagt, at hendes korte, men flotte boksekarriere skulle slutte efter Kalundborg Amatør Bokseklubs store stævne i februar, idet hun efterfølgende ville falde for 40 års grænsen. Men det internationale bokseforbund har i mellemtiden flyttet aldersgrænsen til 41 år, og derfor kan Kalundborg-bokseren fortsætte med at gå i ringen et års tid endnu.

-Men Siri og vores forberedelser var jo lagt anderledes, så det har ikke været helt optimalt op til SM, bemærker Jesper Christiansen.

Kalundborg-klubbens Adam El Jairi tabte i weltervægt-semifinalen 4-1 til Sylvester K. Madsen fra Sparta.

-Det var en lige kamp, men Sparta-bokseren får sat nogle få, men lette træffere, mens Adam dominerede fysisk, men åbenbart efter dommerne ikke tilstrækkeligt, siger Jesper Christiansen.

Marcus Helt stillede op direkte i finalen i letwægt, men tabte 5-0 til Bilal Palani fra AIK Roskilde.

-Roskildebokseren er fysisk stærk, men Marcus’ kondition er bedre. Marcus vandt tredje omgang, og det er en af den slags kampe, hvor jeg godt kunne have tænkt mig en fjerde omgang, for Marcus havde kørt sin modstander godt ned, siger Jesper Christiansen, som også pointerer, at Marcus Helt var gået en vægtklasse op i forhold til, hvad han plejer at bokse.

-Marcus er førsteårselite, og han mangler stadig lidt fysik, men der er meget at bygge på, siger Jesper Christiansen, som trods de tre nederlag ser positivt på klubbens deltagelse.

-Vi fik nogle udmærkede præstationer, også selv om det ikke blev til så meget resultatmæssigt. Alle tre gjorde det faktisk rigtig godt, siger Kalundborg-træneren.

Blev snydt for sejren

Team Bredahl fra Holbæk havde også tre boksere i ringen. I weltervægt vandt Nichlas Simonsen 5-0 i kvartfinalen over Nils Carstensen fra Haslev. I semifinalen måtte han dog se sig slået 3-2 af Younes El-Bedri fra Herlev. Træner Jimmi Bredahl mener dog, at sejren burde være gået til hans bokser.

-I mine og mange andre øjnes blev Nichlas snydt. Det var synd for ham. Semifinalen var en rigtig herrefight. Nichlas var så uheldig at få en øjenskade første omgang. Skaden hæmmede ham dog ikke, så han fightede bare videre. Han styrede kampen, men tabte alligevel, siger Jimmi Bredahl.

I letweltervægt tabte August Christoffersen i semifinalen U19 til Alfred Brun Petersen fra AIK Roskilde efter 3. omgang.

-August har ikke bokset i et par år og skulle lige vænne sig til, at man skal lave mere i ringen, end man egentlig regner med. Han klarede sig godt, men ikke godt nok. Han fik nogle advarsler, da tandbeskytteren hele tiden røg ud, og så blev han stoppet af dommeren, siger Jimmi Bredahl.

I samme vægtklasse tabte Mohammed Ali 4-1 til Mads Jensen fra Høje-Tåstrup.

-Mohammed er et kæmpe talent og er meget dygtig i træningslokalet. Det var bare hans anden kamp, så han skal lige vænne sig til at stå i ringen, siger Jimmi Bredahl.

En lige kamp

Nykøbing Sj. Bokseklub havde også tre boksere i ringen i Taastrup.

I letweltervægt gik Bociokob Rustislav direkte i finalen, hvor han dog tabte 5-0 til Dimadel Nzuzi fra Køge.

-Bokseren fra Køge og Rustislav står helt lige til hinanden. De bokser en rigtig, rigtig flot kamp. Selvfølgelig ser jeg kampen med mine briller, men jeg havde faktisk Rustislav som vinder. Desværre fik han ikke point for de træffere, han havde på modstanderen, siger Nykøbing-træner Kim Kenney Larsen.

I supersværvægt tabte Jonas Olsen efter 1. omgang til Gustav Thorsen. Kim Kenney Larsen roser sin bokser for at stille op mod den regerende danmarksmester, som også er nordisk mester.

-Vi tog chancen. Selv om det var overmagten, Jonas var oppe imod, så gjorde han det flot, lige indtil han blev ramt af et dobbelt stød ved sit højre øje. Jonas gjorde én fejl i første omgang, og det blev han straffet for. Da han blev ramt ved øjet, besluttede jeg, at vi skulle stoppe, også selv om Jonas ikke var rystet af slaget, siger Kim Kenney Larsen, som med tilfredshed kan konstatere, at Jonas Olsen har udviklet sig meget som bokser.

-Han har fået en helt anden attitude, når han går i ringen, og han slår sindssygt hårdt, roser Kim Kenney Larsen.

I U17 weltervægt tabte Silas Bjerregaard Aliyan Ali Shah fra Rødovre.

-Rødovrebokseren var rigtig stærk, så der var ikke noget at komme efter for Silas, konstaterer Kim Kenney Larsen.

Flere nordvestsjællandske boksere forventes at deltage i et stævne i Hvidovre i næste weekend.