Højskole: Godt set af Absalon

Vallekilde Højskole glæder sig til samarbejde med professionshøjskole om ny læreruddannelse.

På den 158 år gamle højskole i Vallekilde, glæder forstander Torben Smidt Hansen sig til at få et friskt pust ind ad døren i form af en læreruddannelse

– Jeg tror på det. At ministeriet siger ja til at professionshøjskolen Absalon må oprette uddannelsen hos os. Det er godt set af Absalon, at det miljø og den ånd, der er på en højskole vil kunne tiltrække nogle andre end dem, der søger professionshøjskolens tilbud, siger han.

I et halvt års tid har Absalon og Vallekilde Højskole brugt kræfter på at finde ud af, hvordan rammer og uddannelsesindhold kunne forme sig med en placering i Odsherred.

– Vi har drøftet hvor vi kan bruge hinandens styrker, og jeg kan se et enormt spændende møde mellem den klassiske læreruddannelse og den lidt anderledes tilgang til pædagogik, som vi har. Det håber jeg giver en synergi, som bliver noget både de kommende lærerstuderende, men også vores elever får glæde af.

Højskoleforstander i Vallekilde Torben Smidt Hansen og Stina Møllenbach (i midten) fra Professionshøjskolen Absalon sammen med Odsherreds borgmester Karina Vincentz, Nyt Odsherred. Foto: Marianne Nielsen Foto: Marianne Nielsen

Et andet element, som højskoleforstanderen ser i samarbejdet med Absalon, er læreruddannelsens præmis om at sende eleverne i praktik på de omkringliggende skoler i Nordvestsjælland.

– Vi vil jo gerne lukke højskolen op mod lokalsamfundet. Så jeg håber, at udover at det bringer en uddannelse til Odsherred, at det også smitter af i form af et samarbejde med vores skoler.

Eleverne på læreruddannelsen vil kunne bo på højskolen til en overkommelig pris det første år, hvorefter de sluses ud i ungdoms- og kollegieboliger rundt om i det nordvestsjællandske, hvor de skal være tilknyttet praktikforløb på lokale skoler.