Hest smed rytter af i juleoptog

Helene MacCormac

Der var ingen af de tilmeldte heste, som gik ned på udstyr eller udklædning, da 20 ryttere med heste lørdag red gennem Nykøbing by til det årlige juleoptog. En enkelt rytter gik dog ned af andre grunde – og uden sin gode vilje. Hesten blev træt af at stå stille ved plejecenter Præstevænget, og måske lidt skræmt af julemusikken fra den i øvrigt velspillende Odsherred Garden, og kastede rytteren af for øjnene af de noget forskrækkede beboere på plejecentret. Rytteren var dog hurtigt på benene igen.

Ellers var det som altid en udramatisk juleparade med bjældeklang og julesang. De tilmeldte ekvipager spændte vidt hvad både racer og hestestørrelser angår, fordi arrangementet bygger på et privat initiativ, hvor det mest handler om, at være med.

– Vi har ikke været så mange i år, som vi plejer. Men der er vist en del sygdom for øjeblikket, fortalte Tinnie Møller, som sammen med Maria Olsen har stået for at samle årets juleryttere.

I år gik turen fra Nykøbing Havn op gennem byen til først Præstevængets plejecenter, hvorefter hestene klip-klappede videre til plejecenter Grønnegården, inden heste og ryttere samledes på Store Torv, hvor julemanden kom og delte godteposer ud til byens søde børn.

Fie fra Asmindrup på bare fem år red forrest i år på shetlandsponyen Amigo. Hun var også med i paraden sidste år.

– Bare med en hestevogn og en anden hest. Amigo er sødere, selv om han også er lidt fræk, sagde den lille pige.