Grundejer stoler ikke på kommunens byggetilladelse

Et par i Asnæs stolede ikke på kommunens byggetilladelse. Alt var ellers i orden. Men de var bange for at ende i samme situation, som huset på nabogrunden, hvor et næsten færdigtbygget hus, nu har stået tomt nu i 15 måneder.

Foto: Foto Rasmus Bagge Jensen, Rasmus Bagge Jensen
Byggegrund. vestervangsparken 12 i Asnæs, ejerne vil undgå at kommunen stopper byggeri ligesom det skete for naboen huset i baggrunden
Byggegrund. vestervangsparken 12 i Asnæs, ejerne vil undgå at kommunen stopper byggeri ligesom det skete for naboen huset i baggrunden

De havde også gjort alt hvad de skulle. Indhentet de rigtige tilladelser, sat sig ind lokalplanen og fået dispensation, der hvor de overtrådte reglerne. Men efter at kommunen standsede byggeriet på nabogrunden, Vestervangsparken 16, der også havde fået byggetilladelse af Odsherred Kommune, turde Simone Holm og Jan Madsen ikke ende i samme situation.

– Vi var jo bange for, at kommunen også ville give os problemer. Selvom man jo tror at, det er i orden, når man har fået byggetilladelser og dispensation, så turde vi simpelthen ikke at bygge hus på grunden, fordi vi kunne risikere at sidde med et byggeri til mange penge, som vi ikke måtte bo i, siger Simone Holm.

Parrets hus overtrådte ligesom huset på nabogrunden også lokalplanens tilladte fire meter facadehøjde. De havde dog til forskel fra naboen søgt om dispensation og fået det. Alligevel var Simone Holm og Jan Madsen ikke klar til at risikere at stå med et halvfærdigt millionbyggeri, de bagefter ikke kunne bo i.