Forventer pres på kulturpark til kongelig opera: Kom i god tid

Koncerten “Opera i det fri” med Det Kgl. Teaters operasangere finder sted i Grønnegårds-anlægget i Anneberg Kulturpark. Privatfoto

Koncerten “Opera i det fri” med Det Kgl. Teaters operasangere finder sted i Grønnegårds-anlægget i Anneberg Kulturpark. Privatfoto

Med en formidabel, solrig vejrudsigt forventer arrangørerne af Det Kgl. Teaters “Opera i det fri” fredag den 12. august stort trafikalt pres på Anneberg Kulturpark ved Nykøbing Sjælland.

– Kom i god tid og få det hele med, lyder opfordringen fra Alan Thagaard, der er talsmand for arrangørerne – Cool-tour.dk, Geopark Odsherred og Anneberg Kulturpark.

Operakoncerten med highlights fra Det Kgl. Teaters repertoire er gratis og uden krav om forudgående bestilling af billetter.

– Med et gennemsnit på 1400 gæster pr. gang på vores forårs-turné med “Opera i det fri”, vil det blive en udfordring, selv på et stort sted som Anneberg Kulturpark, at sørge for en smidig og enkel indkørsel og placering af biler på kulturparkens parkeringsområde, vurderer Alan Thagaard.

Parkeringsområdet er på 28.000 kvadratmeter og ligger på bagsiden af den gamle hovedbygning, der nu rummer Kunstnerfløjen.

Fra alléen skal gæsterne køre venstre om hovedbygningen.

P-området åbner klokken 15, og klokken 17 er der lydprøve i Grønnegårds-anlægget, hvor koncerten finder sted.

Kulturministeren taler

Kl. 17.55 indleder kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen med en kort tale, hvorefter tidligere DR-radiovært Katrine Nyborg Sørensen, som aftenens konferencier, kl. 18 lægger op til koncertens start.

Publikum vil kunne opleve nogle af landets bedste opera-sangere, som synger udpluk fra kendte operaer og næste sæsons repertoire på Det Kgl. Teater: Sopran Sine Bundgaard, mezzosopran Hanne Fischer, baryton Magnus Berg og tenor Niels Jørgen Koefoed Riis.

Pianist Thomas Bagwell akkompagnerer sangerne, der vil synge arier og duetter fra operaer som »Carmen«, »Così fan tutte«, »Perlefiskerne«, »Don Juan«, »Figaros bryllup«, »Rusalka« og »Rigoletto«.