Fødevarecenter rykker ud af Odsherred

Farvel til Odsherred – goddag til Lolland. Nationalt Center for Lokale Fødevarer flytter væk fra kommunen, hvor det hele begyndte for syv år siden.

Fødevarecenter flytter fra Odsherred

Grundlægger og ejer af Nationalt Center for Lokale Fødevarer, flytter væk fra Odsherred.

Nationalt Center for Lokale Fødevarer, NCLF, flytter sin base til Lolland. Det oplyser grundlægger og ejer af partnerskabet bag, Jesper Zeihlund, der de seneste par år har haft til huse i Annebergparken.

Men nu går turen altså sydpå.

– Jeg har tidligere været meget engageret i Lolland, Falster og Sydsjælland , og har besluttet på grund af mange årsager, at tiden er til at give dem mit engagement og lade min ildsjæl blomstre dernede, hvor der er mindst lige så meget at komme efter som i Odsherred. De er godt i gang, og velvillighed en dernede er bare en anden karakter end hvor jeg er nu, konstaterer Jesper Zeihlund.

Med sig til Lolland tager han sin egen virksomhed, men holder fast i uddannelsesprojekter med FGU og ZbC i 2023.

I sommeren 2022 etablerede fødevare-iværksætter Jesper Zeihlund sig med egen virksomhed med kontor i Annebergparken. Nu vinker han farvel til Odsherred og sætter kursen mod Lolland. Med sig tager han aktiviteterne i Nationalt Center for Lokale Fødevarer. Foto: Marianne Nielsen

Nationalt Center for Lokale Fødevarer er et partnerskab mellem kommuner, regioner, videns-institutioner, erhvervsfremmeaktører og faglige organisationer.

Centret blev skabt i 2016 med støtte fra den daværende borgmester Thomas Adelskov (S) og byrådet i Odsherred Kommune i tæt samarbejde med Holbæk og Kalundborg kommune. Senere blev centret til en selvstændig forening

I 2022 blev foreningen nedlagt til fordel for et nyt partnerskab bestående af stærke nationale videns- og kompetence-organisationer. NCLF navn og indhold overgik i 2022 fra foreningstyret og blev overdraget til grundlægger og tidligere direktør Jesper Zeihlund, der nu er ejer og udviklende ansvarlig for partnerskabet bag NCLF.