Festival-billeder: Helmig som danse-charmør

Pop-crooneren Thomas Helmig struttede af selvtillid, da han lørdag på Vig Festival gav den som stor-charmør og danser, til at begynde med alene på scenen, højt hår, klædt i hvidt fra top til tå, med bandet gemt bag en nedhængt video-skærm.

– Alt det, jeg troede var væk for altid, vender tilbage alligevel, sang storsmilende Helmig i en stærkt opfrisket version af det 30 år gamle nummer »Dagen Efter Dagen Derpå« fra gennembrudsalbummet »Vejen Væk«.

– Glad igen, ovenpå. Med igen, dagen efter dagen derpå…

Helmig – nu med det stærkt funky band fremme fra skærmen – fortsatte med en kavalkade af rytmisk opdaterede kærlighedssange fra sit enorme bagkatalog, nyarrangeret i soul-pop-stil til en ny tid, et nyt scene-koncept – »Kærlighed Gør Ondt«, »Din Røde Kjole«, »Jeg Tager Imod«, »Op Og Ned« og »Du Kan Altid Komme Her«.

De let naive ungdoms-tekster fra 1980'erne og 90'erne får ny dybde, efter at 53-årige Helmig genopdager og fortolker med en anderledes styrke.

Det ivrigt medsyngende og massivt fremmødte og håndviftende publikum fik også Helmig-klassikere som »The One And Only«, »Vi Er De Eneste« og »Fed Lykke« (oprindeligt et Gasolin'-nummer).

Publikum følte sig lykkelige efter en fed genopfriskning af de gamle Helmig-sager.