Byrådsmedlem: Sendte unge med partybus til Bakken

Indehaver af Burgerhjørnet, Søren With, sendte mandag sine ungemedarbejdere på firmatur i en partybus.
Indehaver af Burgerhjørnet, Søren With, sendte mandag sine ungemedarbejdere på firmatur i en partybus.

Humøret var højt, og der blev hoppet og danset, da ungemedarbejdere fra Burgerhjørnet på Lyngen mandag den 31. august i en partybus drog på den årlige firmatur til Bakken. Arbejdsgiver Søren With, som også er socialdemokratisk byrådsmedlem og formand for børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred Kommune, var selv med i bussen og valgte at livestreame et klip fra de unges fest i bussen på Facebook.

Trods retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om at undgå større forsamlinger og holde mindst en meters afstand ved festlige sammenkomster mener Søren With ikke, festen i bussen var en overtrædele af disse.

– Alle havde mundbind på, som vi havde fået besked om fra vognmanden, og de unge går alligevel meget tæt på hinanden og uden mundbind, når de arbejder i køkkenet til hverdag, siger Søren With.

Sundhedsstyrelsen skriver i mail til Nordvestnyt, at de generelle råd om afstand og hygiejne gælder alle steder. Også ved fest i en bus.

På videoklippet ser man også, at de unge drikker alkohol og drikker af hinandens øl-dåser.

Nordvestnyt har spurgt professor i eksperimentel virologi hos Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen, hvad han mener om turen i partybussen.

– Det er klart, at mundbind kun har en vis effekt, og hvis man deler øl, så hjælper det ikke. Partybusser er ikke min kop te smittemæssigt, bl.a. da det jo er indendørs i et rum tæt med mennesker og med begrænset luftskifte. Kombineret med alkohol­indtag, især som beskrevet, er smitterisikoen høj, skriver han til Nordvestnyt.

Søren With forstår ikke bekymringen.

– Jeg mener ikke, det var uansvarligt at sende mine medarbejdere med den bus, fastholder han.