Bedre og mere miljøvenlige plastglas på Vig Festival

Bedre og mere miljøvenlige plastglas på Vig Festival

Vig Festivals nye 0,4 liters genanvendelige ølglas med indgraveret logo. PR-foto

Vig Festival har investeret et betydeligt beløb i at få designet og produceret egne plastglas til øl og drinks.

Bæredygtighed, bedre kvalitet, forsynings-sikkerhed og økonomi på længere sigt er grunden til, at Vig Festival har investeret et betydeligt beløb i at få designet og produceret en serie af egne, genanvendelige plastglas til øl og drinks hos Schoeller Plast i Regstrup.

Firmaet er blandt de førende indenfor udvikling og produktion af sprøjte-støbte plast-emner.

Festivalen har indkøbt over 200.000 af de robuste plastglas før sommerens festival, og dermed kan de tynde engangs-glas udskiftes med nydesignede, velformede, genanvendelige plastglas.

– Vores nye plastikglas er sprøjte-støbt og af en meget bedre kvalitet og vil føles behageligere at holde på og drikke af, siger festivalleder Ole Rasmussen.

– De er ret robuste. Vi forventer, at de kan klare lidt af hvert, og at de ikke bare bliver trådt i stykker og ødelagt. Så vi regner med at kunne samle langt størstedelen sammen og sende dem samlet til vask efter festivalen og derefter tilbage på vores lager.

– Også de glas, der havner i skraldespanden, selvom er der er pant på, bliver samlet sammen i affalds-sorteringen, vasket og genanvendt, siger Ole Rasmussen.

Indgraveret hjerte-logo

– Formentlig er det ikke mange af dem, der går i stykker. Vores gæt er, at der måske bliver ødelagt 100 i løbet af festivaldagene. Dem samler vi også sammen og skyller og gemmer, så de kan genanvendes som rent plast-materiale, når vi skal have suppleret beholdningen op, fortæller festivallederen.

– Hvis vi trykker festivalens grønne hjerte-logo på, kan plastglassene ikke genanvendes som råmateriale, så i stedet får vi indgraveret vores logo. På den måde kan det hele genanvendes. Rent kvalitets-plastik er en værdifuld ressource, som vi gerne vil kunne bruge igen og igen.

– Det her er en betydelig investering for os, så vi håber, at det også kan betale sig for os på længere sigt at have vores egne glas, som kan bruges igen og igen, siger Ole Rasmussen.

– Vores nye plastikglas er af en meget bedre kvalitet og vil føles behageligere at holde på og drikke af, siger festivalleder Ole Rasmussen. PR-foto

Det skønnes, at et plastglas af den nye robuste type i gennemsnit vil kunne bruges igen og igen i fem-seks år. Herefter vil det være så slidt, at det ender i kværnen som rå-materiale til nye plastglas.

I forvejen får Vig Festival produceret egne lyserøde plast-ølkander, som vaskes og genanvendes.