Bag tremmer for rådden kørsel

En 25-årig mand fra Nykøbing skal 30 dage i fængsel og betale en bøde på 17.500 kroner for at have kørt råddent i og omkring byen.

En 23-årig mand sad den 27. juli 2008 og kedede sig bravt i Nykøbing. Han besluttede sig derfor for, at han ville køre en tur i det gode vejr. Nu var problemet bare, at han godt nok havde en sort VW Golf stående, men den havde ikke nogle nummerplader, og så havde han i øvrigt heller ikke noget kørekort.

Men nu var der tale om en driftig ung mand, så han skruede vakst et par nummerplader på fra en anden bil, og så var han ellers klar til at lufte både sig selv og bilen.

Desværre for ham blev han spottet af en af politiets patruljevogne, da han kom kørende på Rørvigvej ved Blåbærvej øst for Nykøbing, og betjentene opfordrede ham derfor til at standse bilen, så de kunne snakke med ham.

Nu vidste den unge mand jo godt inderst inde, at han havde kvajet sig, og desuden var han lige blevet prøveløsladt, så han havde absolut ikke lyst til at tale med politiet. I stedet jokkede han bilens speeder i bund, og så gik den vilde jagt ellers.

Op og ned af gader og stræder krydret med hasarderede overhalinger og kørsel på cykelstier, og jagten endte først på Brorsonsvej i Nykøbing, hvor den 23-åriges bil endte oppe på fortovet.

Han var undervejs tæt på at ramme flere personer, men ingen kom dog til skade under vandvidskørslen.

Efter den ufrivillige parkering på fortovet stak den unge mand af til fods, men han blev genkendt, så dagen efter bankede politiet på hans dør og anholdt ham.

Retten i Holbæk mente, at hans kørsel lige var i overkanten af, hvad man kan tillade sig, og besluttede derfor i denne uge at give ham et fængselsophold på 30 dage samt en bøde på 17.500 kroner.

Den 23-årige modtog dommen.