Team Rynkeby tog Huy og er klar til Paris

Foto: Mogens Lorentzen

For præcis en uge siden tog jeg sammen med Team Rynkeby Storstrøm afsked med Næstved. Kursen blev sat mod Paris – 1312 kilometer væk.

Og i dag er vi klar til at køre ind i den franske hovedstad. Syv etaper – de fleste på omkring 180 kilometer. Nogen med masser af bakker. Andre ganske flade. Vi har kørt gennem mindre tyske, belgiske, hollandske og franske byer. Og vi har kørt på mange rigtig dårlige cykelstier, men heldigvis også på fin asfalt. Og så har hastigheden været over 40 km/t. Fascinerende og en dejlig følelse at køre gennem de smukke landskaber med god hastighed.

Den største højdeudfordring var stigningen i den belgiske by Huy, der ligger tæt ved Liege. Efter at have cyklet omkring 15 kilometer langs Rhinen var vi i Huy. Forude ventede den kilometer med stigninger på op til 27 procent.

– Ruten kaldes den længste kilometer, Og alle der følger cykelsport kender den strækning. Den indgår i mange af de klassiske løb, siger vores ruteansvarlige Henrik Skovly.

Og jeg skal love for, at ingen Rynkeby-ryttere glemmer Huy. Siden jeg i oktober startede spinning-træningen i Scala har jeg hørt om Huy. Den er blevet nævnt hver gang, og vi har kørt den mens vi så storskærm. Men nu var det alvor.

Der blev uddelt gode råd fra trænerne og de garvede Rynkeby-ryttere. Og gik det løs. Væk fra den store klinge. Lavt gear. Vejen stiger med det samme. Et sving. Et mere. Der står masser af mennesker i vejsiden. De fleste jubler og kommer med opmuntrende tilråb. Godt gået. Og du ser godt ud, lyder det fra de mange danskere, der denne dag er på Huy. Mange Rynkeby-hold har nemlig den udfordring med på ruten.

Laveste gear. Pulsen banker. Mange af mine holdkammerater går inde i siden – og trækker deres cykler. Pulsen banker. Der er lidt syre i benene, og nu den sidste stigning mod toppen. Her venter en målportal og masser af mennesker, der jubler. Vores chefmekaniker Karsten Pedersen tager video.

Over målstregen. Jeg gjorde det. Cyklede op ad Huy. Jeg er lidt stolt, og meget glad. Kun cirka en tredjedel af rytterne på vores hold cyklede op.

Huy var det foreløbige højdepunkt, men det var også gribende og højtideligt, da hele holdet fredag eftermiddag mindedes af aktiv Rynkeby-deltager – Søren Clausen, som døde i februar. Han var servicechef på Team Rynkeby Næstved i 2017, men blev ramt af kræft og døde i februar.

I 2015 var Søren Clausen aktiv rytter, og gennemførte i flot stil. Han blev kaldt grævling, fordi han på turen mod Paris kørte ind i en grævling og styrtede. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt. Grævlingen løb videre og Søren Clausen fik et plaster på knæet.

I går holdt vi en mindehøjtidelighed i skoven, hvor Søren Clausen kørte ind i en grævling.

I dag kører vi turens korte etape – kun 80 kilometer. Og det bliver stort. I en park samles alle 48 hold og over 1.000 ryttere – plus servicefolk og familierne.