Stormen har endelig lagt sig

FODBOLD: Jacob Pryts har oplevet totalt kaos i både Næstved og Fremad Amager, men nu kan keeperen igen fokusere på fodboldspillet, og han glæder sig til fredagens opgør mellem de to klubber.

Jacob Pryts i et roligt øjeblik i sin tid i Næstved Boldklub. Dem var der ellers ikke mange af dengang, og målmanden kan nu også se tilbage på et par stormfulde sæsoner i sin nuværende klub Fremad Amager. Foto: John Ringstrøm

Jacob Pryts i et roligt øjeblik i sin tid i Næstved Boldklub. Dem var der ellers ikke mange af dengang, og målmanden kan nu også se tilbage på et par stormfulde sæsoner i sin nuværende klub Fremad Amager. Foto: John Ringstrøm

Foto: John Ringstrøm

For tre år siden fulgte en knæskadet Jacob Pryts med fra sidelinjen, da udenlandske ejere var ved at køre Næstved Boldklub helt i sænk, og som så mange andre spillere og trænere forlod han klubben i den turbulente periode.

Den tidligere ungdomslandsholdsmålmand skiftede til Fremad Amager. Men det blev det ikke meget bedre af.

– Det har stormet lidt på øen…, siger Jacob Pryts med et grin om sine to første år hos amagerkanerne.

Her har skiftende ejerskaber og økonomiske problemer givet spillerne meget andet end fodbold at tænke på, og i sidste sæson klarede holdet kun lige akkurat frisag i bunden af 1. division.

– På et tidspunkt fik vi at vide, at der var tre timer, til klubben gik konkurs. Den slags går ud over kvaliteten på banen og på humøret, siger Jacob Pryts som eksempel på, hvor presset situationen var, inden energiselskabet “Velkommen” i foråret tog over fra de tidligere ejere, amerikanerne Joshua Wallace og Richard Finger.

– Nu er der sadlet om. Vi har en sindssygt stærk trup, stemningen er positiv, og vi er tilbage i en god forfatning efter en tiltrængt sommerferie, siger Jacob Pryts.

Næstved i hjertet

Fredag aften kommer Næstved Boldklub på besøg i Sundby Idrætspark, og det bliver en speciel kamp for Jacob Pryts, erkender han.

– Jeg havde en fantastisk tid i Næstved med masser af personlig succes. Det gik jo nærmest kun én vej, indtil jeg blev ramt af knæskaden, siger den 24-årige målmand.

– Næstved var min første seniorklub, og de gav mig chancen. Så den klub vil altid ligge i hjertet. Jeg tænker selvfølgelig mest på min nuværende klub, og jeg håber, vi slår Næstved. Men ellers ønsker jeg dem det bedste, og jeg kan godt gå og smile lidt over, at det går dem godt, siger Jacob Prytz.

Oprykkerne fra Næstved går ind til fredagens kamp med syv point efter tre kampe, mens Fremad Amager har tabt 1-2 til både Sønderjyske og Vejle samt slået Vendsyssel med samme cifre.

– Vi har haft et hårdt startprogram mod de to nedrykkere fra Superligaen, og Vendsyssel på udebane er heller ikke nemt. Så det betød meget for os, at vi kunne få tre point med hjem, siger Jacob Pryts.

Hører til i 1. division

Den tidligere Næstved-træner Michael Hemmingsen er nu cheftræner i Fremad Amager, og i truppen finder man også den tidligere Næstved-spiller Christoffer Boateng.

Dermed er der masser af kendskab til “de grønne” hos fredagens modstandere. Og respekt.

– Vi ser ikke Næstved som et normalt oprykkerhold, for vi synes, de hører til i 1. division. De har også sadlet om med en dansk ejerkreds og danske spillere, og de spiller som et hold, hvor folk ved, hvad de skal, siger Jacob Pryts.

– Jeg forventer en kamp, hvor begge hold vil forsøge at spille bolden langs jorden på vores kunstgræsbane. Det bliver ikke nogen nem kamp, og den bliver afgjort på skarpheden i felterne.

Ydmyge oprykkere

Christoffer Boateng og Jacob Pryts blev begge udvalgt til “Ugens Hold” i NordicBet Ligaen efter udesejren over Vendsyssel.

Næstved havde dog også to mand med i det fine selskab – nemlig anfører Jesper Christiansen og Mathias Høst, der var blandt de bedste i 2-0 sejren over Hobro.

Og sådan en anerkendelse kan Mathias Høst sagtens bruge til noget.

– Det er dejligt og giver noget selvtillid i spillet. Og det viser, at jeg er på rette vej, siger den 23-årige venstreback, der håber på endnu en sejr til oprykkerne fredag aften.

– Jeg forventer en hård og tæt kamp mod et godt Fremad Amager-hold. Men forhåbentlig kan vi udnytte den gode form, vi er i, siger han.

– Vi går ind til kampen med ydmyghed, for vi ved, at vi er i en højere række nu, og at vi skal spille godt for at vinde. Men vi er klar til at gribe chancen.

Mathias Høst og holdkammeraterne fra Næstved skal forsøge at fortsætte det gode spil fra kampen mod Hobro, når de møder Fremad Amager fredag klokken 18.30 i Sundby Idrætspark. Foto: John Ringstrøm