Solid sejr i første lejrtest

Fodbold: Næstved 1. divisionshold tog årets første sejr, da det blev 4-0 over rumænske FC Unirea Dej på træningslejren i Tyrkiet.

Solid sejr i første lejrtest

- Vi kommer tættere på første turneringskamp, så vi stillede op tæt på start-11’eren, siger Næstveds assistenttræner Kenneth Gangsted om holdets første kamp i Tyrkiet. Foto: Næstved Boldklub

Efter fire forgæves forsøg hjemme i Storhallen i Næstved blev det endelig til en sejr til det sydsjællandske 1. divisionshold.

Det skete i den første træningskamp på lejren i Tyrkiet, hvor modstanderen var FC Unirea Dej fra den næstbedste, rumænske liga.

Danskerne skulle lige finde deres ben at stå på i starten, hvor rumænerne lagde et højt pres. Det skabte lidt usikkerheder, men efter 10 minutters tid havde Næstved fået styr på det.

– Vi ville gerne prøve at spille kort ud fra de bagerste geledder, og vinden drillede også lidt. Men vi blev mere kloge og havde ikke problemer med at sætte spillet efter de 10 minutter, siger assistenttræner Kenneth Gangsted.

God 2. halvleg

Desværre måtte Ludvig Henriksen udgå kort derefter med et vrid i anklen, men nytilkomne Philip Banda kom ind og leverede en god præstation på højrebacken resten af kampen.

Efter godt en halv time kom Næstved foran, da der blev begået straffespark mod Abdoulie Njai efter en indøvet hjørnesparksdetalje. Souheib Dhaflaoui gik til bolden og scorede sikkert til 1-0.

I pausen gik Njai ud og Julius Madsen kom ind, og bare et minuts tid efter pausen fik Mads Agger en bold i hovedet, så han måtte gå groggy. Han blev ersattet af Frederik Christensen, som kom ind til en 2. halvleg, hvor sydsjællænderne dominerede.

– Vi spillede en rigtig god 2. halvleg. Rumænerne skiftede også formation, men efter fem minutters tid begyndte vi virkelig at finde nogle gode mønstre, komme bag om deres forsvar, få indlæg og afslutninger, siger Gangsted.

Han og cheftræner Peter Bonde så Mads Freitag gøre det til 2-0 på en dødbold, og Freitag var også ophavsmand til 3-0-målet. Næstveds unge angriber vendte sig mod målet, snød et par modspillere og lagde bolden til rette for Dhaflaoui, der scorede sit andet mål.

Savnet solid præstation

Herefter gik Freitag ud og ind kom Marcus Mølvadgaard, der skulle komme på scoringstavlen for første gang for sin nye klub.

Den tidligere superligaspiller fra Randers stod det rigtige sted otte minutter før tid, da et indlæg fandt Frederik Christensen, som sendte bolden videre til Mølvadgaard, der bare skulle dirigere den ind til 4-0.

– Det var dejligt. Vi sidder her med en god fornemmelse og følelse af præstationen. Den var solid over 90 minutter, og det har vi savnet. Og at vi kunne holde nullet var ét af vores største ønsker. Men det var også rigtig fint at få både Freitag og Mølvadgaard på måltavlen, så det ikke kun er “Soui” (Souheib Dhaflaoui, red.), der skal score på straffespark, siger Kenneth Gangsted med et grin.

Sydsjællænderne skal spille næste og sidste gang i Tyrkiet på lørdag, hvor et georgisk hold venter.

– Der får de spillere, der ikke har spillet, mulighed for at komme i kamp. Torsdag tager vi en rolig dag med træning af standardsituationer, mens spillerne får fri om eftermiddagen. Fredag træner vi så igen op til kampen lørdag, lyder det fra Kenneth Gangsted.

Souheib Dhaflaoui scorer til 1-0 til Næstved på straffespark. Foto: Næstved Boldklub

Kampen i tal

Træningskamp

Næstved – FC Unirea Dej: 4-0 (1-0)

1-0: Souheib Dhaflaoui, straffespark (33)

2-0: Mads Freitag (52)

3-0: Dhaflaoui (64)

4-0: Marcus Mølvadgaard (82)

Næstveds hold:

Nicklas Dannevang – Ludvig Henriksen (11/Philip Banda), Jesper Christiansen, Christian Enemark, Mathias Høst – Abdoulie Njai (45/Julius Madsen), Magnus Häuser, Mark Kongstedt (75/Mark Garly), Mads Agger (46/Frederik Christensen) – Souheib Dhaflaoui (69/Andreas Nibe) – Mads Freitag (65/Marcus Mølvadgaard).