Sigtet for drab er nu renset for mistanke

Foto: Ulrik Bachmann

24-årige Louise har siden 2. december 2013 været sigtet for medvirken til drab på sin venindes kæreste. Venindens kæreste Benjamin Stawik blev dræbt på en p-plads ved sin arbejdsplads i Fensmark, mens Louise stod ganske tæt ved og talte i mobiltelefon. Da politiet anholdte hende i forbindelse med sagen, troede Louise, at hun bare skulle afhøres. Nu er sigtelsen frafaldet og Louise er renset for mistanke. Veninden sidder stadig varetægtsfængslet i sagen.

I den lange periode, hvor Louise også har været sigtet for medvirken til drab, har hun indimellem været i tvivl om, hvorvidt hendes ageren faktisk har været så forkert, at hun fortjener at blive straffet. Men egentlig føler hun bare, at hun gjorde som enhver veninde ville have gjort, når hun blev bedt om at komme for at hjælpe. Hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at det møde i Fensmark mellem veninden og Benjamin Stawik skulle ende så tragisk.

– Det værste i hele forløbet har været min samvittighed over for Benjamin. Og uvisheden om, hvorvidt jeg bliver dømt eller ej. Tanken er rigtig forfærdelig. Du tænker over, at hvis du er sigtet, så må det være, fordi du kunne have gjort noget anderledes. Jeg synes, der gik en evighed, før de frafaldt sigtelsen.

Louise er imidlertid langt fra sikker på, at det hele er slut nu for hende, selv om politiet altså netop har renset hende for enhver mistanke om, at hun har noget med Benjamin Stawiks død at gøre.

– Jeg er så bange for, at der bliver vendt et eller andet imod mig. Det har været så forfærdeligt det hele. Hver en lille ting tager folk til sig. Både negativt og positivt. Jeg har hidtil ikke turdet udtale mig om noget. Tænk hvis det blev misforstået. Jeg har ikke turdet åbne munden.

Fakta

– 26-årige Benjamin Stawik blev dræbt 2. december omkring klokken 22.30

– Han efterlader sig to sønner på fire og otte år

– Hans 26-årige eks-kæreste blev dagen efter varetægtsfængslet og sigtet for drabet. Hun er stadig fængslet.

– Motivet er angiveligt jalousi over, at Stawik netop havde valgt at afbryde forholdet for at flytte tilbage til sin ekskone

– Stawiks far blev nærmeste vidne til dødsfaldet. Han sad i sin bil på p-pladsen og ventede på, at sønnen skulle få fri.

– Da Stawik vendte om og løb ind på sin arbejdsplads efter at være blevet stukket, satte faren efter ham. Stawik døde i armene på sin far.

– En 24-årig veninde til den drabssigtede har indtil begyndelsen af april selv været sigtet for medvirken til drab. Politiet har netop valgt at trække sigtelsen tilbage.