Passionsværk i Sct. Mortens kirke

Solister opfører rimbøn

Sopran Elisabeth Rosenberg og alt-sangeren Astrid Zeciri- Thomsen er begge kandidat-studerende på Det Kgl. danske Musikkonservatorium

Tirsdag 4. april kl. 17 opføres den italienske komponist Pergolesi’s smukke og kendte passionsværk Stabat Mater, som optakt til den stille uge med alle påskens stærke beretninger.

Stabat Mater er en rimbøn fra 1200-tallet, en sekvens fra den romersk-katolske kirke, om Jesu Moder Maria, som sørger ved sin søns kors, fuld af dyb smerte. Utallige komponister har skrevet musik hertil, heriblandt Giovanni Battista Pergolesi, hvis kendte og elskede værk til stadighed opføres overalt hvert eneste år i den stille uge.

Elisabeth Rosenberg og Astrid Zeviri-Thomsen synger i Sct. Mortens kirke. Pressefoto

Koncertens to sangsolister, sopranen Elisabeth Rosenberg og alt-sangeren Astrid Zeciri- Thomsen er begge kandidat-studerende på Det Kgl. danske Musikkonservatorium i København. De akkompagneres af Sct. Mortens Kirkes organist Merete Kuhlmann.

Der er gratis adgang til koncerten, som varer knap en time. Efter koncerten vil der være mulighed for at hilse på hinanden over et glas vin i kirken.